Останні новини

ПРИ СЕРЦЕВІЙ НЕДОСТАТНОСТІ

 

 

-8-10 ягід глоду (однаково беруть свіжі або засушені) залити окропом – 200 мл. Кип’ятити 10 хвилин. Настояти 1 годину у посуді під кришкою. Процідити. Пити по 1 столовій ложці 5-6 разів на день у перервах між вживанням їжі. Приймати такий відвар тільки під час загострення недуги!

БІЛЬ У ПОПЕРЕКУ

Унаслідок перевантаження м’язів може виникати біль у попереку. Тоді:

-2 столові ложки засушеного подрібненого лушпиння квасолі залити теплою водою – 400 мл. Довести до кипіння і варити 5 хвилин. Настояти 1 годину у посуді під кришкою. Процідити. Пити по 100 мл чотири рази на день за 20 хвилин до їди.

- До болючого місця прикладають нижнім боком свіжі вимиті листки лопуха великого. На жаль, таке лікування належить до сезонних.

КИСЛЕ ЯБЛУКО

У разі пониження кислотності шлункового соку рекомендовано їсти кислі яблука – 3-4 плоди на день, або пити сік з них – хоча б 300 мл на день.

Якщо кислі яблука спричиняють у вас оскому, тоді ополіскуйте ротову порожнину розчином соди – у 200 мл гарячої води розчинити 1 чайну ложку соди і настояти до літеплої температури.

ОБМЕЖЕНЕ ВЖИВАННЯ І ВИЛУЧЕННЯ З РАЦІОНУ

Якщо у вас виявили хронічний гастрит, тоді обмежуйтесь у вживанні абрикосів, апельсинів, мандаринів, слив, винограду, чорноплідної горобини. Вилучіть з раціону свіжі часник, цибулю, хрін, чорну редьку, гіркий перець.

ВІДНОВЛЕННЯ

Відвар кореневища оману високого відновить функції підшлункової залози:

-1 столову ложку засушеного подрібненого кореневища залити окропом – 200 мл. Варити 10 хвилин. Настояти 1 годину у посуді під кришкою. Процідити. Цю порцію випити протягом дня за 5-6 разів. Курс лікування – 21 день. Повторити через 30 днів. Протягом року – 5-6 курсів.

ЗУБЧИК ЧАСНИКУ І ЧОРНИЙ ХЛІБ

Щоб зупинити пронос:

-З’їжте зубчик часнику і скибку (35-40 г) чорного хліба, бажано напівчерствого. Але це протипоказано при виразці шлунка чи дванадцятипалої кишки.

НИРКИ ПРОСЯТЬ ДОПОМОГИ

Захворювання нирок, зокрема, ниркова недостатність часто супроводжуються поганим сечовиділенням. Отож, варто спробувати такий народний лікувальний засіб:

-4 столові ложки засушених подрібнених листків мучниці звичайної залити окропом – 0,5 л. Кип’ятити 5 хвилин. Настояти 30 хвилин у посуді під кришкою. Процідити. Цю порцію випити протягом дня за три рази у перервах між вживанням їжі. Але краще не пийте на ніч перед сном.

АБСЦЕС

Як позбутися гнійника:

-Розрізану цибулину зварити у невеликій кількості молока. Теплою прикладати до хворого місця. Кількість і тривалість процедур протягом дня – довільна.

З лікувальною метою краще брати білу цибулю.

ДОГЛЯНЕМО ЗА ЖИРНОЮ ШКІРОЮ

- Скибкою плоду лимона 3-4 рази на день протирати обличчя.

- Так само використовують листок алое деревовидного.

- Хоча б на місяць спробуйте відмовитися від надмірного споживання молока та молочних продуктів.

АТАКУЮТЬ МИШІ

Як відомо, миші є розповсюджувачами різноманітних небезпечних для людини хвороб. Заразитися можна не безпосередньо через контакт зі сірими гризунами (та й хто візьме до рук мишку?..), а, найперше, тоді, коли вони вже відвідали льох, комору, де ви зберігаєте овочі, насіння соняшника, гарбуза, горіхи.., і поласували вашими припасами. Звісно, після себе залишили інфекційні бактерії.

Щоб позбутися мишей, долівки приміщень, призначених для збереження харчових запасів, щедро устеляйте травою полину, кладіть цю траву на овочі. Миші не переносять її запаху. Тоді не потрібно буде використовувати хімічних отруйних препаратів, які також шкодять здоров’ю людини. А котик не завжди впорається з навалою мишей…

ПРИКУСИВ ЯЗИКА…

- Змащувати уражене місце соком ягід брусниці.

- Розім’яти траву полину гіркого. Додати меду. (Співвідношення – 2:1). Прикладати до ураженого місця, але не ковтати.

- Полоскати ротову порожнину теплим, але не гарячим чаєм з ромашки лікарської або шавлії лікарської. Ці трави продаються в аптеках.

(Кількість і тривалість процедур протягом дня – довільна).

Тарас ЛЕХМАН, м. Червоноград Львівської області

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.