Останні новини

МІГРЕНЬ

 

 

Багатьом у лікуванні мігрені (часті напади головного болю, який раптово виникає переважно в одній з півкуль головного мозку) допомагає простий народний засіб:

-Вилити у склянку(200 мл) свіже куряче яйце, розбовтати його, залити по «вінця» склянки киплячим молоком, добре розмішати і випити за раз. Робіть це вранці натщесерце за 40-45 хвилин до сніданку. Таке «лікування» протягом кількох днів поспіль позбавить нападів недуги.

ПОЗБУТИСЯ ВІДРИЖКИ

Хто з нас не зазнавав раптового мимовільного виділення газів зі шлунка або стравоходу, яке називаємо «відрижкою»?.. Щоб позбутися її:

-У перервах між вживанням їжі доцільно пити козине молоко. Денна норма – хоча б 0,5 л.

-Допоможе чай з м’яти перцевої, ромашки, звіробою.

Але якщо відрижка часто повторюється, що інколи призводить аж до блювоти, то це може бути ознакою серйозного захворювання шлунка чи стравоходу. Тоді негайно звертайтеся до лікаря!

ЦВІТ КАЛИНИ

При запаленні жіночих статевих органів:

-1 столову ложку засушеного цвіту калини залити окропом – 200 мл. Кип’ятити на малому вогні 10 хвилин. Настояти 30 хвилин у посуді під кришкою. Процідити. Пити по 50 мл чотири рази на день за 20-25 хвилин до їди.

-Так само готують і вживають настій з молодої кори калини (заготовляють з молодих зелених гілочок куща).

Але цей народний засіб є лише допоміжним у лікуванні. Не нехтуйте консультаціями у лікаря!

Є І ТАКІ ЗАСОБИ

Для лікування гіпертонії:

-Щоденно пити по 0,5 л густого соку хурми.

-1 столову ложку засушеної подрібненої трави сухоцвіту багрового залити окропом – 200 мл. Настояти 10 хвилин у посуді під кришкою. Процідити. Цю порцію випити протягом дня за три рази у перервах між вживанням їжі..

-1 чайну ложку подрібненого листя барвінку малого залити теплою водою – 200 мл. Довести до кипіння і кип’ятити на малому вогні 20 хвилин. Настояти 10 хвилин у посуді під кришкою. Процідити. Пити по 1 столовій ложці 4-5 разів на день у перервах між вживанням їжі.

БОЯТЬСЯ ВОШІ ПАРИЛА…

-Раз на день мити голову відваром парила звичайного. Готують з розрахунку – пригорща сухої трави на 5 л води. Довести до кипіння і кип’ятити 10 хвилин. Настояти до літеплої температури у посуді під кришкою. Перед вмиванням голови процідити. Достатньо 10-12 процедур.

СЕЧОКАМ’ЯНА ХВОРОБА

-Пити тричі на день по 1 чайній ложці свіжого соку коренеплоду петрушки. Його можна замінити соком чорної редьки. Курс лікування – 21 день. Повторити через 10 днів. Протягом року – 5-6 курсів лікування.

ЗАМІНЯТЬ ЯБЛУКА

Коли вашому організму бракує вітамінів, то часто радять їсти цитрусові. Це – добре. Але, на жаль, у декого вони можуть спричинити алергію, на шкірі з’являться висипи, червоні плями. (Таке, насамперед, спостерігаємо у дітей). Тоді їжте яблука, хоча б 3-4 на день. Корисним буде узвар зі засушених яблук.

СИР З ЦУКРОМ

Розрада для хворої печінки, профілактика її захворювань:

-Вранці натщесерце з’їсти 100 г свіжого сиру з цукром (додають до смаку). Цукор можна замінити медом.

Тарас ЛЕХМАН, м. Червоноград Львівської області

 

 

 

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.