Останні новини

ЗАБАГАНКИ НИРОК

 

У разі хронічного нефриту:

- 1 столову ложку засушених ягід чорниці залити окропом – 200 мл. Кип’ятити на малому вогні 4-5 хвилин. Настояти 45 хвилин у посуді під кришкою. Процідити. Пити по 50 мл чотири рази на день за 15-20 хвилин до їди.

- Так само готують і вживають узвар із суміші засушених ягід малини, подрібнених листя та молодих гілочок куща. Але для приготування беруть2 столові ложки збору. Заготовляють сировину в однаковій кількості.

(В обох випадках курс лікування може бути тривалим).

-При такому захворюванні слід уникати настоїв, відварів з хвоща польового, березових бруньок, ялівцю.

КАШКА НА НІЧ

При нічному нетриманні сечі (енурезі):

-Зробити кашку з рівних частин тертої цибулі, яблук (бажано зеленого кольору) та меду. Вживати по 1 чайній ложці 3-4 рази на день через 30-40 хвилин після їди. На ніч бажано не пити багато рідини.

Застереження: цей засіб тільки для дорослих!

ВТРАТА І ВІДНОВЛЕННЯ

Причиною втрати маси (ваги) тіла можуть бути, з-поміж іншого, перенесені важкі захворювання, складні операції тощо. Тоді:

-Взяти в однаковій кількості трави материнки, кропиви собачої, звіробою та суцвіть цмину піскового. 2 столові ложки рослинного збору, ретельно перемішаного, залити окропом – 200 мл. Настояти 30 хвилин у посуді під кришкою. Процідити Пити по 50 мл чотири рази на день за 15-20 хвилин до їди. Курс лікування – місяць.

Застереження: цей засіб лише призупиняє, послаблює струмку втрату «нормативної» ваги тіла, де враховуються вік, зріст, причини захворювання та інші фактори. Щоб відновити необхідний ваговий баланс, консультуйтеся у лікаря. Він дасть вам поради щодо раціону харчування.

ВОВЧАК

-Свіже подрібнене листя чистотілу змішати зі смальцем (1:1). Змащувати уражені ділянки шкіри тричі на день. На жаль, лікування належить до сезонних.

ПОЛОСКАННЯ ІВАН-ЧАЄМ

Народний засіб лікування стоматиту:

-1 столову ложку засушеної подрібненої трави іван-чаю залити окропом – 200 мл. Кип’ятити на малому вогні 10-12 хвилин. Настояти у посуді під кришкою 1 годину. Процідити. Полоскати ротову порожнину 7-8 разів на день.

ВІДМІНИТИ!

Якщо видали дитині медичні препарати (навіть за порадою лікаря) чи настої з лікарських рослин, приготовлені за порадами народної медицини, мед, а в дитини відразу з’явилися висипи на шкірі, її почервоніння, нудота, негайно припиніть їх використовувати. Це може бути ознакою прояву алергії, що призведе до погіршення стану здоров’я. Краще ще раз проконсультуйтеся у лікаря!

СЕЛЕРА ПРОТИ ОСТЕОХОНДРОЗУ

- Пити тричі на день за 15-20 хвилин до їди по 1 чайній ложці свіжого соку кореня селери.

- 1 столову ложку подрібненого кореня селери засипати у термос і залити окропом – 400 мл. Настояти мінімум 4 години. Процідити. Пити по 2 столові ложки чотири рази на день за 30 хвилин до їди.

В обох випадках через три тижні лікування робіть перерв на тиждень.

ВИНИКЛИ ПРОБЛЕМИ З ГАЙМОРИТОМ?..

Деякі народні засоби лікування гаймориту:

- Тричі на день закапувати в ніс (по 4-5 крапель у ніздрю) свіжого соку з листя мати-й-мачухи.

- Ретельно змішати по 1 столовій ложці свіжого соку алое, меду й вазелінової олії. Використовуючи ватні тампони, сумішшю чотири рази на день змащувати ніздрі носа.

- Тричі на день по 10-12 хвилин приймати гарячу інгаляцію з кореневищ щавлю кінського. Приготування: 1 столову ложку подрібненої сировини залити окропом – 0,5 л. Варити 10 хвилин.

ШЛУНКОВІ РОЗЛАДИ

-1 столову ложку щойно заготовленої подрібненої молодої кори ліщини залити окропом – 250 мл. Кип’ятити, допоки не випарується 50 мл рідини. Відвар (з корою) перелити у термос і настояти мінімум 2 години. Процідити. Цю порцію випити протягом дня за 7-8 разів.

ЩИТОВИДНА ПОСЛАБИЛА СВОЇ ФУНКЦІЇ

-Змішати з медом подрібнений на тертушці лимон зі шкіркою (1:1). Вживати по 1 столовій ложці тричі на день за 45 хвилин до їди.

Застереження: протипоказано при алергії на продукти бджільництва.

Тарас ЛЕХМАН, м. Червоноград Львівської області

 

 

 

 

 

 

 

 

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.