Під час загострення ниркових недуг:
- 2 столові ложки подрібненого хвоща польового (використовують і засушену рослину) залити окропом - 0,5 л. Настояти 20 хвилин. Процідити. Пити теплим по 50 мл 4-5 разів на день за 15-20 хвилин до їди.
ПРИ АТЕРОСКЛЕРОЗІ
Запам'ятайте! Вживання при атеросклерозі кухонної солі (особливо в значній кількості) сприяє прогресуванню захворювання. Тому слідкуйте, аби ваша їжа була несолона. Тим паче, що сіль може понижувати ефективність дії деяких медичних препаратів чи ліків народної медицини.
ЖЕНЬШЕНЬ: ЯК ПРАВИЛЬНО ЛІКУВАТИСЯ?
- Настоянку женьшеню (можна придбати в аптеках) приймати по 5-10 крапель чотири рази на день. Тоді вона збуджує центральну нервову систему, поліпшує роботу серцево-судинної системи, ак тивізує діяльність усіх органів, позитивно діє на психіку.
Через кожних 20 днів вживання робіть перерву на 5-6 днів.
P.S. Такі ліки - тільки для дорослих!
ЗМІЦНЮЮЧИЙ НАПІЙ
Заготуйте листя малини, смородини і трава материнки (1:1:2). Однаково використовують свіжий і засушений збір:
- 1 столову ложку подрібненої суміші залити окропом - 400 мл. Настояти 20 хвилин у закритому кришкою посуді. Процідити. Пити теплим по 100 мл чотири рази на день за 15-20 хвилин до вживання їжі.
НАСТІЙ З КОРЕНЯ АЇРУ
Налагодить функцію печінки:
- 1 чайну ложку подрібненого кореня аїру залити окропом - 200 мл. Настояти протягом години у закритому кришкою посуді. Процідити. Пити по 50 мл чотири рази на день за 25-30 хвилин до вживання їжі. Курс лікування - 21 день. Повторити через 30 днів. Протягом року пройти 4-5 курсів.
ДРІБНІ ПУХИРЦІ НА ГУБАХ
Наслідки застуди - герпес, коли на губах з'являються дрібні пухирці. Один із засобів лікування:
- 3-4 рази на день на 5-7 хвилин прикладати до губ дрібні крупинки солі. Сіль попередньо насипте на клаптик вати.
НАПІВСИРІ...
Недоварені овочі (червоний буряк, морква, коренеплоди петрушки, пастернаку...) зберігають більше вітамінів, додають організму калорій. У давніші часи їх часто споживали у часи посту чи «строгі пісні» дні.
ЛИСТЯ ПОРІЧОК ВІД ГАСТРИТУ
Лікуємо гастрит з підвищеною кислотністю:
- 50 г свіжого подрібненого листя порічок залити білим вином - 0,5 л. Посуд герметично закрити. Настояти 14 днів у темному, але теплому місці. Процідити. Пити по 30 мл 3-4 рази на день за 15-20 хвилин до їди. Вживати під час загострення недуги.
НЕ ПОКИДАЄ КАШЕЛЬ
- 1 чайну ложку меду й четвертину чайної ложки квіткового пилку (продукт бждільництва) залити водою (200 мл), температурою +42 С (не вище!). Добре розмішати. Такі порції пити вранці і ввечері.
НА РАНИ
До незначних порізів прикладають розім'яте листя м'яти (розітріть у долонях, щоб проступив сік). Така процедура зупинить кров, втамує біль.