Довго не гоїться рана — скористайтеся настоєм з кислички (інша назва рослини, народна - “квасок”):
- 1 столову ложку подрібненої сировини (можна брати засушену) запарити окропом — 200 мл і настояти 30 хвилин у щільно закритому посуді. Процідити. Використовувати для компресів.
ПРИГОТУЙТЕ ЧАЙ ЗІ... ЩАВЛЮ
Завжди запасайтеся насінням щавлю, особливо на холодну пору року. Чай з нього корисний, коли різко понижується кислотність:
- 1 чайну ложку насіння щавлю запарити окропом (200 мл) як чай. Настояти 15 хвилин. Процідити. Випити протягом дня за три рази.
ПЕРЦЕВА “НАСОЛОДА”
Червоний солодкий перець (свіжий, маринований...) добре стимулює апетит. За 30-35 хвилин до обіду з'їжте один плід. Тоді захочеться ще чогось смачненького...
ВІД ЗЛОЯКІСНИХ УТВОРЕНЬ
- 1 чайну ложку насіння гірчиці залити окропом — 200 мл. Посуд щільно закрити. Настояти на водяній бані 30 хвилин. Охолодити до кімнатної температури. Процідити. Пити по 1 столовій ложці чотири рази на день за 20-25 хвилин до вживання їжі.