Останні новини
25 березня 2024
24 березня 2024

ТИМ, ХТО ЛЮБИТЬ ЧАЙ

Любителі вітамінних чаїв пропонують таку суміш:

- М'ята (лимонна, перцева, рута-м'ята, словом, яку заготовили), листя смородини, пелюстки чайної рожі. Брати порівну. 1 чайна ложка подрібненої суміші на 200 мл окропу.

- Весною дуже корисний чай з молодих пагонів вишні, смородини, листя суниці. Готувати аналогічно. Пізніше можна додавати квіти жасмину, цвіт вишні, смородини.

- Небезпідставно запевняють, що чай з лікарських рослин та ще й з медом (1 чайна ложка бджолиного продукту на 200 мл рідини), вживаний натще і перед сном (по 200 мл) — запорука доброго здоров'я.

ПЕРСИК — НЕ ДЛЯ ВСІХ

Сік персика вживають при порушеннях серцевого ритму, малокрів'ї, захворюваннях шлунка зі зниженою кислотністю, при закрепах:

- Пити по 50 мл чотири рази на день за 15-20 хвилин до вживання їжі.

Настій засушених листків персика корисний при ревматизмі, головних болях:

- 1 столова ложка сировини на 300 мл окропу. Пити по 100 мл тричі на день.

Протипоказано: алергічний стан, цукровий діабет, ожиріння!

ОМАН НЕ ОБДУРИТЬ

Дотримання строгої дієти (а вона таки потрібна!) - це лише запобіжний захід, аби не прогресували хвороби підшлункової залози. Для самого лікування скористайтеся оманом:

- 1 чайну ложку подрібнених корінців оману (щойно викопаних і помитих чи засушених) залити окропом — 200 мл. Настояти 1 годину. Процідити. Пити по 50 мл чотири рази на день за 15-20 хвилин до вживання їжі. Курс лікування — 30 днів. Потім на 7-10 днів зробити перерву.

Корінці оману стимулюють утворення жовчі, поліпшують апетит і травлення.

І НЕ БУДЕ ПЕКТИ!

Мабуть усі знають, що цибулю корисно їсти при нежиті, грипі, інших простудних захворюваннях. Однак дехто відмовляється від такого лікування, бо, мовляв, та пече. Аби цибуля менше пекла:

- Їжте її зі свіжими помитими листками кульбаби (звісно, допоки сезон). Вони також посприяють одужанню!

УСКЛАДНЕННЯ НА ВУХО

Якщо після нежиті заболіло вухо, підвищилася температура, різко погіршився слух - це може бути отит. Тоді:

- Тривалий час пити чай з подрібнених пелюсток (свіжі, засушені) яскраво-червоної троянди - 1 чайна ложка сировини на 200 мл окропу. Денна норма - 500-600 мл.

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.