Не зволікайте з лікуванням бронхіту, як тільки занедужали, бо він може перерости у гострий хронічний! А якщо таке вже сталося, тоді:
- В емальовану каструлю залити 200 мл молока і засипати 1 столову ложку подрібненої шавлії. Посуд закрити кришкою. Закип'ятити на малому вогні. Настояти 7-8 хвилин. Процідити. Випити гарячим перед сном.
ПОЧИНАЄМО КАШЛЯТИ?..
- Cкип'ятіть 200 мл молока й розчиніть у ньому 0,5 чайної ложки соди. Це пом'якшить кашель. Він скоро минеться. Але такі ліки можна вживати, починаючи з 14-річного віку.
ТИМ, У КОГО ТУБЕРКУЛЬОЗ
- Свіжий сік цибулі з медом у співвідношенні 1:1 вживати по 1 чайній ложці 3-4 рази на день.
РОСЛИННА ТЕРАПІЯ
При жовчнокам'яній хворобі:
- 1 столову ложку подрібненої суміші квітів цмину піскового, кореня ревеню, трави деревію у співвідношенні 3:2:5 залити склянкою окропу - 200 мл. Настояти до охолодження. Процідити. Випити на ніч. Курс лікування - 14 днів.
ВИРАЗКА ГОМІЛКИ
Скористайтеся розведеною настоянкою календули (нагідок):
- 1 чайна ложка настоянки на 200 мл кип'яченої холодної води. Настоянку готують на 70-процентному спирту у співвідношенні 1:10. Використовують для промивань.
СТИСКАННЯ-РОЗТИСКАННЯ
Випадання прямої кишки:
- Робити стискання і розтискання м'язів заднього проходу (3-4 рази на день по 10-12 хвилин).
НАРЦИС І МАСТИТ
Жінкам:
- Дрібно нарізати цибулину нарциса, змішати з густою рисовою кашею або житньою мукою. Наносити на хвору грудь 2-3 рази на день по 25-30 хвилин. Змивати літеплою водою.
ПІСЛЯ ХІМІЧНОЇ ТЕРАПІЇ
Засушити горянку (брати всю рослину) і корінь спаржі. Збір перетерти на порошок. 2 столові ложки суміші вживати протягом дня (за 3-4 рази) перед їдою. Курс лікування - 14 днів. Неодмінно спитайте поради у лікаря!
ТОДІ ПЕРЕЦЬ НЕ ЗАШКОДИТЬ
Унаслідок деяких захворювань може бути протипоказаний солодкий перець (його стручки). Однак страви з нього (у будь-якому вигляді) колись були для вас улюбленими. Годі стриматися, щоб не скуштувати знову. Аби не спричинити негативних наслідків для здоров'я:
- Невеличку смужку стручка перцю (червоного, зеленого, жовтого) 10 хвилин потримайте в окропі і додайте до гарніру. Не зашкодить. Але не робіть цього щодня і проконсультуйтеся у лікаря!