Останні новини
25 березня 2024
24 березня 2024

І ВЛІТКУ ЗАСТУДА…

 

-1 столову ложку засушеного подрібненого цвіту калини залити окропом – 200 мл. Настояти 10 хвилин у посуді під кришкою. Процідити. Протягом дня випити 3-4 таких порції. Для кращого смаку можна додати меду, бажано липового.

ПОЧАТОК…

Якщо ангіна тільки почалася, впродовж 1 години жуйте стільниковий мед. Робіть це мінімум чотири рази на день.

Застереження: протипоказано при алергії на продукти бджільництва!

НУЛЬОВИЙ РІВЕНЬ

Є таке захворювання на гастрит, яке характеризується «нульовим» рівнем кислотності шлункового соку. Для лікування народна медицина пропонує траву і коріння кремени:

-1 столову ложку подрібненого збору (щойно заготовленого або засушеного) залити теплою водою – 350 мл. Довести до кипіння і кип’ятити на малому вогні 8-10 хвилин. Настояти 20 хвилин у посуді під кришкою. Процідити. Цю порцію випити протягом дня за 5-6 разів у перервах між вживанням їжі. Настій приймати тільки під час загострення недуги!

СОСНА-ПОМІЧНИЦЯ

Бруньки сосни – чудовий кровоочисний засіб у випадках стафілококових і стрептококових уражень організму:

-1 чайну ложку подрібнених бруньок залити окропом – 200 мл. Кип’ятити на малому вогні 4 хвилини. Настояти впродовж 20 хвилин у посуді під кришкою. Процідити. Пити по 50 мл чотири рази на день за 20 хвилин до їди. Курс лікування – 21 день. Повторити через 7 днів. І так до повного одужання.

З лікувальною метою однаково використовують свіжі і засушені бруньки сосни.

ХИБНЕ БАЖАННЯ

Трапляється, що після зайвої чарки настає бажання похмелитися, мовляв, так швидше оговтаюся. Однак це може призвести до запою. Краще потерпіть! Спочатку потрібно очистити від «алкоголю» (токсин) печінку. Один з народних засобів:

-Приготуйте чай з чебрецю з розрахунку 1 чайна ложка засушеної подрібненої трави на 200 мл окропу. Протягом дня можна випити 3-4 порції.

Трава чебрецю продається в аптеках.

БАГАТА МІНЕРАЛАМИ

Вживання горіхової олії потрібне для профілактики серцево-судинних захворювань. Адже цей продукт багатий мінералами, які зміцнюють судини:

-Дорослим пити по 1 чайній ложці 2-3 рази на день за 30 хвилин до їди, не запиваючи.

-Дітям від 3-5 років можна давати по 2-3 краплі горіхової олії на половину чайної ложки цукру (оскільки вона гірка); старшим – по 4-5 крапель; від 10 років – по 7 крапель.

ПРИСТУПИ АСТМИ

-2 столові ложки засушеної подрібненої трави медунки (заготовляють під час цвітіння рослини) засипати у термос і залити окропом – 600 мл. Настояти мінімум 3-4 години. Процідити. Цю порцію випити протягом дня за 3-4 рази. При сильних приступах астми дозу можна збільшити. Чай з медунки не зашкодить!

У КОГО ДІАБЕТ…

-100 г вареної квасолі на день понизить рівень цукру в крові. Цю страву корисно їсти не лише під час загострення недуги, а й для профілактики.

Але пам’ятайте, що квасоля , так само біб, горох…  спричиняють накопичення газів у черевній порожнині!..

Тарас ЛЕХМАН, м. Червоноград Львівської області

 

 

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.