Останні новини
25 березня 2024
24 березня 2024

СТОП КРОВОТЕЧІ!

 

 

Свіжий сік трави полину швидко зупиняє внутрішні і зовнішні кровотечі, гоїть рани. Внутрішньо його можна вживати лише по 1 чайній ложці тричі на день за 15-20 хвилин до їди. Щодо промивання соком зовнішніх ран, то кількість процедур протягом дня не повинна перевищувати 5-6 разів.

На жаль, лікування належить до сезонних, адже сік полину не консервують.

ГОРІХОВА ОЛІЯ…

При гіпертонії, атеросклерозі, туберкульозі:

-Олію з волоського горіха змішати з медом – 1:1. Вживати по 1 чайній ложці тричі на день через 20-25 хвилин після їди. Курс лікування – місяць. Повторити через тиждень.

Суміш використовують і зовнішньо. Нею змащують місця опіків на шкірі.

…ОЛІЯ З МОРКВЯНИМ СОКОМ

Для поліпшення діяльності серця:

-До 100 мл морквяного соку додати 1 чайну ложку соняшникової олії. Випити малими ковтками впродовж дня.

БЕЗ УСКЛАДНЕНЬ

Щоб не було ускладнень від ангіни (а це – ревматизм, нефрити, гострий бронхіт, серцеві захворювання…), як один з допоміжних профілактичних засобів народні зцілителі радять:

-Під час недуги щоранку натщесерце пити по 1 чайній ложці свіжого соку алое.

ЛІКУЄМО ЗАПАЛЕННЯ

У народній медицині українців трава гісопу лікарського найчастіше застосовується при запальних захворюваннях верхніх дихальних шляхів:

-1 столову ложку засушеної подрібненої рослини залити окропом – 300 мл. Настояти 30 хвилин у посуді під кришкою. Процідити. Настій пити теплим по 100 мл тричі на день за 20-25 хвилин до їди. Курс лікування – до повного одужання.

ПЕРЕВИЩУЄ ДОПУСТИМИЙ ПОКАЗНИК

Якщо артеріальний тиск перевищує показник 180х110:

-4 лаврових листочки й 1 чайну ложку сухого насіння кропу звечора залити окропом – 200 мл. Настояти мінімум 8 годин у посуді під кришкою. Вранці процідити. Протягом дня випити за 2-3 рази.

РОЖА

Бешиха (або ж у народі – рожа) – вкрай неприємне і небезпечне інфекційне захворювання, що супроводжується почервонінням та набряком шкіри (найчастіше на ногах), підвищеною температурою. Для лікування варто прикладати до запалених місць свіжі листки мати-й-мачухи (підбілу), або лопуха великого. Прикладають тільки нижньою стороною листка. Кількість і тривалість процедур протягом дня встановлюється індивідуально. Але неодмінно ставити компреси на ніч.

БДЖОЛИНА ТЕРАПІЯ

До місця збільшеної щитовидної залози прикладають бджолу. Комаха має вжалити. (Краще скористатися послугою досвідченого пасічника). Жало витягнути через 10-15 хвилин. Процедуру повторити через три дні. І так – десять разів поспіль.

Застереження: категорично протипоказано при гострій алергії на бджолині укуси!

Тарас ЛЕХМАН, м. Червоноград Львівської області

 

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.