Останні новини
16 квітня 2024
15 квітня 2024

ПОЛУНИЧНА НАСОЛОДА

 

 

Свіжі полуниці багаті вітамінами, поживними речовинами. Скористайтеся сезоном і їжте досхочу, забезпечуйте своєму організмові стійкий імунітет. Денну норму встановлюють індивідуально.

Проте, варто пам’ятати, що надмірне вживання полуниць протипоказане людям з хворобами нирок і сечового міхура, зокрема, при відкладанні у них камінців і піску. Відмовляйтеся від полуниць (або обмежуйтеся) і при виникненні алергії на цю ягоду. Найперші ознаки – з’являються червоні плями, висипи на шкірі.

ЯГІДНА КОСМЕТИКА

Щойно зібрані ягоди полуниць ретельно миють, розрізають навпіл і натирають ними суху шкіру обличчя (або ж накладають у вигляді маски). Через 20 хвилин умиваються теплою водою. Роблять це ввечері перед сном.

Від такої процедури на обличчі з’явиться рум’янець. Полуниця добре живить шкіру.

Полуницею змащують шкіру і від сонячних опіків.

ГРІЗНА ХВОРОБА

У багатьох випадках онкологічні захворювання таки піддаються лікуванню, в т.ч. й засобами народної медицини. Наприклад, при пухлинах шлунково- кишкового тракту:

-1 чайну ложку свіжої подрібненої трави чистотілу (не обов’язково брати з квітами, тобто під час цвітіння) залити окропом – 100 мл. Настояти 2 години у посуді під кришкою. Процідити. Протягом дня випити за три рази. Але вживати тау порцію лише раз на 10 днів! Не частіше і не більше. На жаль, лікування належить до сезонних. При цих захворюваннях завжди питайте поради у лікаря!

ПОЖИВНИЙ І ДІЄТИЧНИЙ

Латук – рослина травня. Їсти його потрібно свіжозібраним, щоб не пропало молочко, яке є у прожилках. Він особливо корисний тим, хто бажає схуднути. Додавайте латук до салатів. Будете ситими і… не наберете зайвої ваги.

ПІДІГРІТИЙ МЕД

У випадку радикуліту больовий синдром знімають, змастивши шкіру підігрітим до температури +36-38 С (не вище!) медом. Потім поперек туго затягують товстою лляною тканиною. Процедуру приймати 3-4 рази на день по 2 години. На ніч перед сном – обов’язково! Тоді процедура може тривати аж до ранку.

Після кожної процедури умивайте поперек теплою водою.

ЕФЕКТИВНА МАЗЬ

Коли у хворого з’являються пролежні:

-Попіл гусячого пір’я (спалюють на відкритому вогні) змішати з камфорною олією – 1:2. Наносити на пролежні 3-4 рази на день. Перед кожною процедурою вмивати місця пролежнів теплою водою з господарським милом.

Тарас ЛЕХМАН, м. Червоноград Львівської області

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.