Останні новини
16 квітня 2024
15 квітня 2024

ВАЖКО ШЛУНКУ

 

 

Стара істина твердить: «Переїдання – це не тільки шкода для здоров’я, а й гріх!». Та сталося, що занадто багато спожили м’ясних чи інших висококалорійних продуктів. Тепер відчуваєте важкість у шлунку?..

Гарячий чай – це добре! Але ще й вживайте тричі на день 1 чайну  свіжого соку хрону. Він допоможе травленню. Запам’ятайте, що таке лікування розраховане тільки на день!

ПОСТУПОВО…

Після Великоднього посту – Великдень, світле свято Воскресіння Христового. Вже дозволено їсти шинку, ковбаску, сало, яйця… Ніхто не забороняє вам сідати за великодній стіл, заглядати у пасхальний кошик зі свяченими стравами. Але їсти слід неквапливо, малими порціями, залишатися «напівголодним». Краще менше, та частіше. Особливо це стосується тих, хто строго постив. Травленню посприяють дрібно натерті червоний буряк і хрін.

ДЕЩО ПРО САЛО…

Виявляється, що сало містить вітаміни, які зміцнюють судини і є профілактикою атеросклерозу. Крім того, у салі велика кількість селену – антиоксиданту, який запобігає утворенню ракових клітин і підвищує потенцію.

Їжте, але не переїдайте!..

КАРТОПЛЯНИЙ СІК

Виразку дванадцятипалої кишки лікують картопляним соком. Його слід пити по 50 мл чотири рази на день за 15-20 хвилин до вживання їжі. Але це лише один з допоміжних засобів лікування недуги.

Доречно сказати, що картопляний сік у цьому випадку не протидіє аптечним лікам.

ПОЗБУТИСЯ ЛУПИ

Щоб позбутися лупи, втирайте у шкіру голови свіжий сік з листя алое (брати тільки трирічну рослину). Через 20 хвилин помийте голову теплою водою, бажано без використання шампунів. Процедуру приймати через день. Достатньо 10-12 процедур.

Крім того, сік алое живить корінці волосся.

МОЛОДА КРОПИВА

Тільки зазеленіє кропива дводомна, готуйте з неї чай:

-5-6 щойно заготовлених листочків на 200 мл окропу. Настояти 20 хвилин у посуді під кришкою. Процідити. Протягом дня випити за три рази. Чай з молодої кропиви добре очищає кров. Скористайтеся сезоном!

ЦИСТИТ

Листя брусниці (заготовляють його у квітні і сушать) допоможе вилікуватися від циститу:

-2 столових ложки брусничного листя звечора засипати у термос і залити окропом – 400 мл. Настояти мінімум 8 годин. Проціджувати не обов’язково. Протягом дня випити за 4-5 разів. Курс лікування може тривати місяць і довше.

«ПОХОВАЛИСЯ» ВЕНИ

Лікування варикозного розширення вен:

-Змішати подрібнені зубці часнику і вершкове масло – 1:1. Отриману суміш наносити на місця розширення вен. Поверх накласти бинт. Процедуру приймати на ніч.

З МИЛОМ ГОСПОДАРСЬКИМ

Погано гоїться рана, проступає гній?..

-На дрібній тертці натріть 1 столову ложку господарського мила. Розчиніть його в 1 л окропу. Коли розчин досягне літеплої температури, промивайте ним рани 5-6 разів на день. Опісля можна скористатися іншими засобами – аптечними чи народними: порошки, мазі…

БУДЬ-КОЛИ…

Захворіти на грип можна будь-коли. Один з народних засобів лікування:

-Налити у горнятко гарячого молока – 200мл. Додати по 1 чайній ложці питної соди, вершкового масла, меду і 5 крапель аптечної настоянки евкаліпта. Добре розмішати. Випити за раз на ніч перед сном. І відразу у теплу постіль!..

Тарас ЛЕХМАН

 

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.