Останні новини
25 березня 2024
24 березня 2024

ЖАЛКА КРОПИВА

 

При пухлинах горла й гортані:

-Літрову банку наповнити жалкою кропивою (у народі її називають «жигалкою»), утрамбувати. Для цього зрізають усю наземну частину рослини і подрібнюють. Сушать. «По вінця» посуду залити горілкою. Банку щільно  закрити. Настояти 10 днів у темному, але теплому місці. Процідити.

Роблять квач, вмочують його у настій і змащують горло. Процедуру приймати 3-4 рази на день через 10 хвилин після вживання їжі. Курс лікування може бути тривалим.

БАДЬОРІСТЬ І ЗДОРОВ’Я

Народні зцілителі небезпідставно стверджують:

-Чай з молодих, щойно заготовлених пагонів смородини (1 чайна ложка сировини на 200 мл окропу) гарантує бадьорість і здоров’я. Пити вранці натще та ввечері перед сном. Можна додати 1 чайну ложку меду.

Скористайтеся сезоном!

ЛЛЯНА ОЛІЯ

Хворим на гіпертонію допоможе лляна олія:

-Пити по 1 столовій ложці тричі на день. Вранці натще за 1 годину до сніданку і через 1 годину після обіду та ввечері. Не переймайтеся, якщо на перших порах лляна олія спричинить пронос.

«ДОЛОНІ» З ГАРБУЗА

У період годування немовлятка материнським молоком спостерігаєте набряки грудей?.. Тоді:

-Вирізати з гарбуза дві шкірки з м’якушем (завбільшки з ваші долоні), трішечки потримати їх у теплій воді і прикладати до грудей на 20 хвилин. Процедуру приймати 5-6 разів на день, бажано перед годуванням дитини.

РЯТУЄМО ПЕЧІНКУ

М’якуш щойно спеченого гарбуза злегка поливають медом. Така страва корисна для хворої печінки. Денна нарома споживання для дорослого – хоча б 200 г.

ЧУДО-ЛИСТОК

«Збиває» підвищену температуру, позбавляє від головного болю прикладений до чола листок квашеної капусти. Кількість і тривалість процедур протягом дня – довільна.

ГІПЕРТРОФІЯ

З давніх добрих порад:

-При гіпертрофії передміхурової залози щовечора з’їдайте одну невеличку цибулину. (Біла цибуля – корисніша). Можна зі скибкою чорного хліба. Але уникайте солі.

ПОРУШЕННЯ ТРАВЛЕННЯ

-2 чайні ложки засушених подрібнених плодів анісу залити окропом – 200 мл. Кип’ятити на малому вогні 3-4 хвилини. Настояти 1 годину у посуді під кришкою. Процідити. Пити по 50 мл чотири рази на день за 15-20 хвилин до їди. Курс лікування – 14 днів. Повторити, якщо необхідно, через 7-8 днів.

Тарас ЛЕХМАН

 

 

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.