Останні новини
16 квітня 2024
15 квітня 2024

ЗАЛАГОДИТЬ СПРАВУ

 

Від нічного нетримання сечі:

-1 столову ложку засушеної подрібненої кропиви собачої залити окропом – 200 мл. Кип’ятити на малому вогні 3-4 хвилини. Настояти у посуді під кришкою 20 хвилин. Процідити. Пити по 50 мл чотири рази на день за 15-20 хвилин до їди. Перед сном – максимум за 3 години. Курс лікування – 10 днів. Повторити через 10 днів.

РАННЯ КВІТКА

Весною однією з перших зацвітає медунка. За сприятливої погоди її цвіт можна побачити вже наприкінці березня. Росте вона на лісових галявинах, луках, у полях, навіть у садах і городах… Любить сонце. Заготовляють усю наземну частину рослини під час цвітіння. Чай з медунки (1 чайна ложка засушеної подрібненої сировини на 200 мл окропу) лікує хвору печінку.

«КОРКИ» У ВУХАХ

Тричі на день закапувати у кожне вухо по 3-4 краплі свіжого соку алое. Використовувати тільки трирічну рослину!

ЩОДНЯ – ПО ГРАНАТУ!

Якщо у вас занижений гемоглобін:

-Щодня з’їдайте по одному гранату. Узвар із засушених шкірок плоду також посприяє одужанню. Не завадить і гранатовий сік – 400 мл на день.

А ЛІКАМИ НЕ ЗАПАСЛИСЯ…

Німіє ліва рука, мізинець, відчуваєте біль у ділянці серця, проступає холодний піт… Це ознака поганого постачання серця кров’ю. Та трапилося, що жодними ліками на запаслися… Тоді:

-Зручно вмоститися у ліжку і поставити на місце болю гірчичник (на 1 годину), або змастити це місце бальзамом-зірочкою.

ПРИКРА СКАЛКА

Загнали скалку і годі позбутися її?

-Помийте уражене місце теплою водою з господарським милом і прикладіть до нього шматочок сала, поверх – накладіть бинт. Через 2 години спробуйте витягнути скалку.

ПІГМЕНТНІ ПЛЯМИ…

-Четвертину літрової банки заповнити щойно заготовленими подрібненими корінцями кульбаби і подорожника (1:1). Залити горілкою «по вінця» посуду. Банку щільно закрити. Настояти 14 днів у темному, але теплому місці. Процідити. Втирати у плями 2-3 рази на день. Курс лікування – допоки не закінчиться настоянка.

До речі, пігментні плями можуть свідчити про негаразди з печінкою. Радьтеся з лікарем!

…І ЧЕРВОНІ ПЛЯМИ

Інколи від спітніння на шкірі проступають червоні плями (таке особливо спостерігається у маленьких дітей). Найкраще – робити присипку з крохмалю.

Тарас ЛЕХМАН,

м. Червоноград

Львівської області

 

 

 

 

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.