Останні новини
16 квітня 2024
15 квітня 2024

ПРИКЛАДІТЬ ДО ЧОЛА

 

Якщо дошкуляє гострий головний біль:

-Злегка розімніть три листки фікуса (кімнатна рослина), змочіть її в оцті і прикладіть до чола та скронь. Кількість і тривалість процедур протягом дня – довільна.

СТАРИЙ ДОСВІД

У давнину немовлят купали виключно у ночвах з дерева  (верби, липи, клена…). Якщо вже й був у користуванні металевий посуд для купелі, все ж баби-повитухи, які не тільки приймали пологи, а й доглядали за немовлятами на перших порах, небезпідставно вважали, що сама деревина додає дитині сили і здоров’я. Після такого купання немовлятко буде міцно спати.

ПРОСТУПАЄ КРОВ

Трапляється, що через сильне розширення вен (варикоз) на тілі відкриваються рани, проступає кров. Тут без допомоги кваліфікованого лікаря не обійтися! Та є народний засіб, як призупинити кровотечу:

-Жменю трави деревію (однаково використовують щойно заготовлену чи засушену) залити окропом – 1 л. Настояти 30 хвилин у посуді під кришкою. Процідити через марлю, складену вчетверо. У настої змочувати марлю чи тону лляну тканину і прикладати її до ран. Кількість і тривалість процедур протягом дня – довільна. Звісно, доведеться менше ходити, а більше часу проводити у ліжку чи кріслі.

P.S. Перед використанням будь-якої щойно заготовленої трави її потрібно ретельно помити у чистій джерельній воді

ЗНИКНЕ ГЕМОРОЙ

Подрібнити одну середню цибулину і підсмажити її до золотистого кольору на старому свинячому салі – взяти 100 г продукту і також подрібнити. Жир злити в баночку. Стежити, щоб не потрапили шматки сала і цибулі. На ніч ставити тампони, просочені  цим жиром. Достатньо 8-10 процедур.

КАТАР ШЛУНКА

У разі пониження кислотності шлункового соку:

-2 столових ложки подрібненого листя подорожника великого залити окропом – 300 мл. Настояти 20 хвилин у посуді під кришкою. Процідити. Пити по 100 мл тричі на день за 10-15 хвилин до їди.

-А от у разі стрімкого підвищення кислотності аналогічно готувати і пити чай зі звіробою.

P.S. Подорожник і звіробій можна придбати в аптеках, якщо самі вчасно не заготовили ці рослини

ЯКОМОГА БІЛЬШЕ!

При сухому кашлі пийте якомога більше теплої рідини (вода, чай, соки), але пийте малими ковтками.

ЗУБИ МОЇ, ЗУБИ…

Коли болить зуб:

-До щоки прикладають  шкарпетку, нагріту до гарячого праскою. Але перед тим шкарпетку не перуть. Біль мине.

-На хворий зуб складуть клаптик вати, змочений у спиртовій  настоянці валеріани (продається в аптеках).

Таблетка валідолу, покладена на хворий зуб, також втамує біль.

P.S. Але ці засоби зуба не полікують. Звертайтеся до стоматолога!

Тарас ЛЕХМАН, м. Червоноград Львівської області

 

 

 

 

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.