Останні новини
28 березня 2024
25 березня 2024

ХОЛОДНИЙ НАСТІЙ

 

 

Знімає запалення і збиває температуру:

- 1 столову ложку подрібненого листя алое (подрібнити так, щоб добре проступив сік) звечора залити холодною водою - 200 мл. Посуд не закривати, хіба що марлею. Настояти у теплому місці мінімум 8 годин. Вранці процідити. Пити по 50 мл чотири рази на день за 15-20 хвилин до вживання їжі. (Це ще й корисно для травлення).

P.S. Брати тільки трирічне листя.

ПЕРЦІВКА

Аж ніяк не вдаюся до реклами алкоголю. Але горілка з перцем корисна для хворого шлунка (якщо це не виразка), допоможе йому впоратися з травленням:

- Пити по 1-2 столових ложки 3-4 рази на день за 5 хвилин до їди. Вранці тільки після сніданку, а не натще.

Вживати при потребі, однак не зловживати!

ФУНКЦІЇ ПЕЧІНКИ

Щоб покращити функціональну діяльність печінки (а це фільтр нашого організму):

- 100-150 г (за вагою) подрібненої шкірки гарбуза залити теплою водою - 1 л. Варити до повної готовності (шкірка має стати м'якою, «розваритися»). Настояти 30 хвилин у посуді під кришкою. Процідити. Відвар випити протягом дня за 5-6 разів. Пити тільки теплим! Відварену шкірку також корисно з'їсти.

НАДМІРУ ЦУКРУ У КРОВІ

- 2 жмені насіння гарбуза (неодмінно брати з лушпинням) залити теплою водою - 1 л. Довести до кипіння і кип'ятити 10 хвилин. Настояти 30 хвилин у посуді під кришкою. Процідити. У випадку підвищення рівня цукру у крові пити по 200 мл чотири рази на день.

P.S. Для приготування відвару використовують тільки засушене насіння гарбуза, а не підсмажене! Перед варінням кожну насінину розрізати навпіл.

ЗМЕНШУЄ ПОТЯГ

Бакун зменшує потяг до куріння, хоч його і курять. Замість того, щоб спалити цигарку, пожуйте, але не ковтайте свіжий листочок рослини. І так поступово позбавитеся шкідливої звички.

P.S. Бакун можна вирощувати й у вазонах.

МІСЦЯ ЗАБОЇВ

Дрібно натерти картоплю. Отриману масу викласти на марлю. Прикладати у вигляді компресів до місць забоїв. Це позбавляє болю, усуває синці. Тривалість процедур - довільна.

ПОПЕРЕДЖЕННЯ-ЗАСТЕРЕЖЕННЯ

Їсти волоські горіхи, безперечно, корисно. Однак старші люди, у яких проблеми зі шлунком, погано працює система травлення, повинні дотримуватися певних обмежень. З цього приводу жартують:

- Один горіх на день - добре; два - не вельми добре; три - шкідливо.

Після вживання горіхів доречно випити горнятко гарячого чаю.

ЗАЛІГ ПІСОК

Сік чорної редьки виводить пісок з нирок і сечового міхура:

- Змішати 50 мл свіжого соку і 150-200 мл теплої води. Цю порцію випити протягом дня за три рази. Курс лікування - 14 днів. Повторити, якщо необхідно, через 10 днів. Але протягом шести місяців - не більше трьох курсів.

ЗЕЛЕНИЙ АНТИБІОТИК

Зелені стебла цибулі (можна пророщувати будь-коли і в кімнатних умовах; поставте цибулину у посуд з водою) - прекрасний антибіотик, який лікує кишківник, зокрема його запалення. Такі «ліки» годяться навіть для дитини.

ТА ТАКИ...

У кожного свої смаки та вподобання. Наприклад, хтось любить міцну каву, бо вона тонізує, знімає втому, додає бадьорості, підвищує понижений тиск. (А це вже ліки! Колись в Галичині каву продавали виключно в аптеках). Та таки вона «старить». Від надмірного вживання кави на обличчі та руках з'являються зморшки, на шкірі проступають жовті або руді плями. Зверніть увагу ті, кому за 40-45 років.

Тарас ЛЕХМАН

 

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.