Останні новини
16 квітня 2024
15 квітня 2024

ОГІРКОВИЙ РОЗСІЛ

 

Щоб позбутися дошкульних мозолів:

- Вмивайте ноги у теплому огірковому розсолі. Процедуру приймати протягом 20 хвилин увечері перед сном.

СТОМАТИТ У ДИТИНИ

- Давати дитині (віком від 4-5 років) 2-3 рази на день по 1 чайній ложці томатної пасти. Але щоб дитинка не відразу ковтала пасту, а хвилинку-дві потримала її у роті, «пожувала».

ПРИЧИНА ЗАКРЕПІВ

Чому виникають закрепи?.. Інколи це може статися через захворювання печінки. Тоді:

- 1 столову ложку засушених подрібнених квітів календули (нагідок) залити окропом - 400 мл. Настояти 30 хвилин у посуді під кришкою. Процідити. Пити по 100 мл чотири рази на день за 20-25 хвилин до вживання їжі.

ХРОНІЧНИЙ ПАНКРЕАТИТ

- Вранці натще випийте горнятко (200 мл) гарячого молока, попередньо розчинивши у ньому 1 чайну ложку меду. Легкий сніданок аж через 2 години. І так протягом місяця. Повторити процес лікування через 10-15 днів.

«БУКЕТ» ДЛЯ СТРАВОХОДУ

Виникли запальні процеси у стравоході?.. Вам знадобиться збір з полину гіркого, звіробою, м'яти перцевої і квітів ромашки. (Брати в однаковій кількості):

- 3 столових ложки засушеного подрібненого збору засипати у термос і залити окропом - 1 л. Настояти мінімум 3 години. Процідити. Випити протягом дня за 5-6 разів. Курс лікування - 21 день. Повторити, якщо необхідно, через 10-12 днів.

ЦИБУЛИНА-МОЛОДЧИНА

Стимулює роботу серця, допомагає при пониженому тиску сік цибулі:

- Вранці за 20 хвилин до сніданку і так само ввечері перед вечерею пийте по 1 чайній ложці свіжого соку цибулі. Він ще й сприятиме травленню.

Застереження: протипоказано при підвищеному тиску, виразці шлунка чи дванадцятипалої кишки!

ЩОСЬ У ГРУДЯХ...

Відчуваєте у грудях хрип?..

- У 200 мл гарячого молока (чим вища його жирність - тим краще!) розчиніть третину чайної ложки соди й 1 чайну ложку вершкового масла. Випийте за раз.

Дітям (від 4-5 років) давайте четвертину чайної ложки соди на 200 мл молока й 1 чайну ложку вершкового масла.

ЗОВНІШНЬО І ВНУТРІШНЬО

- Рідкий мед і вершкове масло (1:1) злегка підігріти на водяній бані. Добре розмішати. Отриману масу тричі на день наносити на місця опіків шкіри.

- У разі запалення горла рідкий мед з вершковим маслом їсти тричі на день по 1 чайній ложці.

P.S. Завжди готуйте невеличку порцію суміші. Адже такі «ліки» не варто зберігати у холодильнику.

БУДЬ-КОЛИ ВИШНЯ КОРИСНА!

Тим, хто переніс інфаркт:

- Під час сезону корисно їсти якомога більше вишень. Коли сезон завершився, їжте заморожені вишні, але не безпосередньо з морозильної камери. Перед споживанням потримайте їх у теплому місці, хай розморозяться, не будуть холодними.

ПОШКОДУЙТЕ СОБІ!

Старшим людям варто уникати надмірного споживання сметани. Навіть обмаль додавайте її до борщу. Відомо, що цей молочний продукт містить багато холестерину, який накопичується в організмі. Для людей певного віку він надто шкідливий! Так само маргарин, вершкове масло - не повинні бути частими в раціоні харчування.

Тарас ЛЕХМАН

 

 

 

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.