Останні новини
16 квітня 2024
15 квітня 2024

ТРИ ГОРІХИ З МЕДОМ

 

 

Відверне серцеві захворювання:

- Щодня з'їдати три волоських горіхи і три чайні ложки меду.

ОСОБЛИВИЙ В'ЮНОК

Повсюди на городі можна знайти в'юнка -невибагливу рослину, яка в'ється по земблі, обплутує городні культури (тому дратує господарів, які прополюють грядки), цвіте білим цвітом (квіти нагадують дзвіночки), листя схоже на березове. У народі рослину ще називають «павутицею», «берізкою». Заготовляють усю рослину (з корінням) під час цвітіння, сушать і подрібнюють. Настій в'юнка лікує серцеві недуги:

- 1 чайну ложку засушеного подрібненого в'юнка засипати у термос і залити окропом - 200 мл. Настояти мінімум 3 години. Процідити. Протягом дня випити за 5-6 разів. Вживати тільки під час загострення серцевих недуг!

ВІДВАР З ЛУШПАЙКАМИ

Знадобиться для хворого шлунка, при поганому травленні:

- 3-4 середніх картоплини добре помити, не очищати від лушпайок і зварити в 1,5 л води. Відвар випити за 4-5 разів протягом дня. Відварена картопля, але вже без лушпайок, також не зашкодить.

Зважте і на таке: готуючи відвар, не додавайте солі, перцю, інших спецій! Так само їжте пісну картоплю. Аж через 12-14 днів спробуйте трішечки присмачити. Але приправами не зловживайте!

СОЛОДКІ УСТА

Явні ознаки запальних процесів на губах?..

- Тричі на день зволожуйте губи рідким липовим медом. Через 20 хвилин змивайте теплою водою.

P.S. Категорично протипоказано у випадках алергії на продукти бджільництва.

ОХ, ТЕ САЛО!..

Підсмажене до золотистого кольору сало (але не гаряче!) прикладають до фурункул, гнійних наривів. Таку процедуру приймати 2-3 рази на день по 35-40 хвилин. Це допоможе гною швидше «прорватися» на поверхню. До речі, сало, виявляється, знеболює.

ЦИГАНСЬКИЙ МЕТОД

Якщо болить зуб, то до нього прикладають дрібку солі, дрібно натертий зубчик часнику і скибку сала. На деякий час знеболить.

Кажуть, що такий метод вперше застосували... кочові цигани і поширили його по всій землі. Спасибі їм!

Тарас ЛЕХМАН

м. Червоноград

Львівської області

 

 
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.