Останні новини

ДИЧКА-НЕВЕЛИЧКА

 

 

Садові сорти груші можуть «похизуватися» багато чим, насамперед - смаковими якостями, але не вітамінами. У них небагато каротину та інших вітамінів групи В. Аскорбінової кислоти міститься лише 0,5 мл на 100 г ваги плоду. А от їхня невеличка сестра дичка містить таких вітамінів у 3-4 рази більше, особливо групи С.

Щоправда, плоди дички свіжими майже не їдять, хіба що сушать для приготування узвару...

ЯКЩО ОПІКИ...

На ділянки шкіри, уражені незначними опіками, накладають холодну м'якуш гарбуза. Вона знеболює і гоїть рани. Кількість і тривалість процедур протягом дня - довільна.

ЗОВНІШНЄ ВИКОРИСТАННЯ

Розпарене горохове борошно прикладають до наривів і чиряків. Процедуру краще приймати на ніч.

ТЕ, ЩО ПОТРІБНО...

Від перевтоми печуть очі, погіршується зір, особливо тоді, коли доводиться багато часу сидіти за комп'ютером, працювати з текстами:

- Введіть до щоденного раціону харчування по 75-100 г свіжих, дрібно натертих моркви і капусти.

ДОЛАРОВЕ ДЕРЕВО

Є така кімнатна рослина з дивною назвою - доларове дерево, або грошове дерево. Радше сказати - деревце. Його листя - чудовий природний антисептик. Крім того, у разі застуди:

- Жменю щойно заготовленого зеленого листя залити окропом - 6-7 л. Настояти у посуді під кришкою до оптимальної температури і парити ноги впродовж 20 хвилин. Процедуру краще приймати ввечері перед сном.

ЯК І НЕ БУЛО...

Народні зцілителі давно запримітили, що свіже молоко від кізоньки здатне лікувати псоріаз:

- Денна норма для дорослого - 350-400 мл. Для дітей - удвічі менша. Але через кожних 5-6 днів вживання робіть перерву на 1-2 дні.

Тарас ЛЕХМАН

м. Червоноград

Львівської області

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.