Останні новини
16 квітня 2024
15 квітня 2024

ОТРУЄННЯ ГРИБАМИ

 

 

- Пити дуже солону воду — 1 чайна ложка солі на 200 мл теплої води. Протягом дня — 3-4 таких порції.

Безперечно, звертайтеся до лікаря!

ВІДВАР У МОЛОЦІ

- 1 середню чорну редьку очистити від шкірки і натерти на грубій тертці. Залити молоком - 1 л. Довести до кипіння і кип'ятити на малому вогні 5-7 хвилин, помішуючи дерев'яною ложкою. Процідити.

При застуді пити теплим по 200 мл чотири рази на день. Можна додавати по 1 чайній ложці меду.

СКРІПЛЮЄ ШЛУНОК

- Молоді зелені гілочки ліщини подрібнити. 1 столову ложку сировини (беруть щойно заготовлені гілочки, а робити це можна будь-якої пори року) залити теплою водою - 300 мл. Довести до кипіння і кип'ятити на малому вогні 10 хвилин. Настояти 20 хвилин у посуді під кришкою. Процідити. Пити по 50 мл чотири рази на день за 20 хвилин до їди. Курс лікування - 14 днів. Повторити, якщо необхідно, через такий же період часу.

«ПАДІННЯ»

Коли різко понизилася кислотність шлункового соку:

- 1 десертну ложку засушеного насіння капусти засипати у термос і залити окропом - 300 мл. Настояти 2 години. Процідити. Протягом дня випити за 3-4 рази. Вживати тільки під час загострення недуги!

ЗАПАХ ХРОНУ

«Заклало» носа, погано виходить слиз,не відчуваєте запахів...

- Дрібно натріть хрін (коренеплід) і вдихайте його «пар» по 4-5 разів через кожну годину. Протягом дня - 10-12 процедур.

Тарас ЛЕХМАН

м. Червоноград

Львівської області

 

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.