Останні новини
28 березня 2024
25 березня 2024

ПРОГРЕС НА ОВЕС

 

 

Лікуванню простатиту допоможе вівсяний відвар:

- 100 г (за вагою) обмолочених зерен вівса залити теплою водою — 1-1,5 л. Настояти 1 годину, щоб зерно трохи розм'якло. Варити до готовності (має утворитися рідка вівсяна каша). Коли відвар охолоне, процідити. Рідину випити теплою протягом дня. Саму вівсяну кашу також корисно їсти. Курс лікування не є обмеженим. Але через кожних 10 днів вживання робіть перерву на 2-3 дні, щоб організм не вельми призвичаювався до «ліків». Бо тоді відвар хоч і шкоди не завдасть, але й бажаного ефекту не принесе.

Застереження! Не купуйте насіння вівса у сільськогосподарських крамницях, на ринках. Воно може бути «збагачене» добривами для посіву, швидкого росту та дозрівання... Таке насіння - вкрай шкідливе! Краще брати його у власників коней, які вирощують овес на корм своїм гриватим помічникам. Ті не стануть додавати домішок у кормове насіння...

НАВІТЬ У СУП

У кого хворі печінка, шлунок, нирки, сечовий міхур:

- Коли готуєте перші страви - суп, борщ.., додавайте до них 4-5 квіточок календули (нагідок). Однаково використовують щойно зрізані чи засушені.

Будьте певні, підлікують!..

РЕЦЕПТ ДЛЯ ЖІНОК

Нестерпні болі при місячних:

- Готують настій трави деревію і омели (омелу заготовляють у жовтні). Рослини брати порівну. Засушений подрібнений збір зберігають у скляних закритих банках. Дві столових ложки збору залити окропом - 1 л. Настояти до літеплої температури у посуді під кришкою. Процідити. Використовувати для спринцювання. Процедуру краще приймати на ніч. Але не більше трьох процедур протягом періоду.

ВИКОРИСТОВУЄМО ДЛЯ ВАНН

Лікуючи геморой, використайте засушений подрібнений збір з кори дуба (брати молоду кору), трави хвоща польового, кореня валеріани у співвідношенні - 5:2:2:

- Три столових ложки суміші залити окропом - 1 Л. Настояти у посуді під кришкою протягом 6 годин. Процідити у ванну з розрахунку на 60 л води (температура має сягати +38 С). Купатися щодня впродовж 20 хвилин, краще ввечері перед сном. Приймати процедури хоча б упродовж місяця. Втім, такий процес лікування не є обмеженим.

НЕБЕЗПЕЧНИЙ ПЕРІОД

Із дванадцяти місяців року медики і народні зцілителі вирізняють двох братів - листопад і березень: перехід від теплої пори року до холодної і навпаки. Саме на них припадає найбільше захворювань на різні форми простуди, грипу, ангіни... Так свідчить статистика!

Щоб уберегтися, частіше пийте чай з листя і молодих гілочок малини, смородини, калини, їжте варення, джеми, ягоди (засушені, заморожені, але не холодні) цих кущів. Допоможуть часник, цибуля, чорна редька, мед...

Бережіть себе!

ЗАПАЛЕННЯ НЕРВУ

У рівних пропорціях беруть трави кропиви собачої, меліси ( можна замінити м'ятою), корінь валеріани і шишки хмелю:

- 1 столову ложку засушеної подрібненої суміші залити окропом - 200 мл. Настояти 45 хвилин у посуді під кришкою. Процідити. Протягом дня випити три таких порції. Курс лікування - до повного одужання.

ВУГРИ НА ОБЛИЧЧІ

- Клаптик вати змочувати у свіжому лимонному соці і протирати обличчя. Процедуру приймати 3-4 рази на день.

Тарас ЛЕХМАН

м. Червоноград

Львівської області

 

 

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.