Останні новини
16 квітня 2024
15 квітня 2024

РЯТІВНА СМОРОДИНА

 

 

На дисбактеріоз найчастіше хворіють діти. Якщо дитина досягла віку 4-5 років, тоді:

- Щодня з'їдати хоча б 100 г ягід чорної смородини. Під час сезону, звісно, їсти свіжі. В інші пори року - заморожені, але не холодні.

- Корисні сік з ягід чорної смородини, варення, джеми...

НАДЛИШОК

Огірочник лікарський здатний виводити з організму надлишки води:

- 2 столові ложки подрібненої рослини (однаково використовують щойно заготовлену або засушену) залити окропом - 200 мл. Настояти 1 годину у посуді під кришкою. Процідити. Пити по 1 столовій ложці чотири рази на день за 15-20 хвилин до їди. Курс лікування - місяць. Повторити через місяць.

ЛЬОНОЛІКУВАННЯ

Розвитку будь-яких шлункових захворювань (в т.ч. виразки) запобігає, або, принаймні, призупиняє їх льон:

- 1 десертну ложку насіння рослини залити окропом - 200 мл. Кип'ятити 8-10 хвилин на малому вогні. Настояти у посуді під кришкою 40 хвилин. Процідити. Випити за раз. Такі ліки з льону вживають вранці натще за 20 хвилин до сніданку.

НАТИРАННЯ

Щоб позбутися бородавок, їх тричі на день натирають свіжим соком рути садової. Але, на жаль, таке лікування належить до сезонних.

«ПОГАСИТЬ» ЗАПАЛЕННЯ ОЧЕЙ

Середній червоний буряк добре помити, порізати на дрібні шматочки, залити теплою водою - 1,5 л. Довести до кипіння і варити 30 хвилин на малому вогні. Настояти до літеплої температури. Процідити. Теплим відваром вмивати очі 5-6 разів на день.

ДОСТУПНЕ ВСІМ

Добрим засобом від кашлю, коклюшу, бронхіту, атеросклерозу є сік цибулі з медом - 1:1. Вживати по 1 чайній ложці чотири рази на день за 15-20 хвилин до їди. Курс лікування не є обмеженим.

Тарас ЛЕХМАН

м. Червоноград

Львівської області

 

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.