Останні новини
28 березня 2024
25 березня 2024

ДОБРИЙ ПРИЯТЕЛЬ АЛОЕ

 

 

У разі тривалого кашлю:

- У півлітрову пляшку червоного вина (бажано брати «Кагор») покласти чотири великих подрібнених листочки алое. Посуд герметично закрити. Настояти чотири дні у темному, але теплому місці. Процідити. Пити по 1 десертній (якщо сильний кашель, то по 1 столовій) ложці чотири рази на день. Не зловживати! Такі ліки тільки для дорослих!

ЛИМОН І МАСЛО

Дехто, щоб швидше позбутися пухирців у горлі, споживає лимон. Мовляв, він пропече, «спалить» пухирці.

Цього не варто робити, бо лимонна кислота може спричинити подразнення хворого горла. Втім, якщо вже використовуєте такий засіб лікування, то після кожної скибки лимона з'їжте половину чайної ложки вершкового масла, але не з холодильника.

ШОВКОВИЧНИЙ ЧАЙ

Лікує від мігрені та головних болів:

- 1 столову ложку засушеного подрібненого листя шовковиці залити окропом - 0,5 л. Настояти у посуді під кришкою 40 хвилин. Процідити. Протягом дня випити за 4-5 разів. Меду, цукру бажано не додавати.

КАПІЛЯРНІ КРОВОВИЛИВИ

У народі цю недугу називають «червона калина», коли на тілі проступають червоні плями, як результат капілярних крововиливів. Для лікування:

- 1 столову ложку молодої подрібненої кори ліщини (заготовляти можна будь-коли) залити окропом - 0,5 л. Кип'ятити 5-7 хвилин. Настояти 1 годину у посуді під кришкою. Процідити. Пити по 100 мл чотири рази на день за 20 хвилин до вживання їжі. Курс лікування - три тижні. Повторити через тиждень. Протягом року - 5-6 курсів лікування.

Такий настій краще зберігати у холодильнику.

НЕ ЗМІШУВАТИ!

Аби покращити смак і досягти більшого лікувального ефекту, господині інколи змішують плодово-ягідні соки. Наприклад, яблучний і виноградний; персиків і сливи; порічок, смородини і малини... Почасти це доцільно.

Але не змішуйте з іншими соки кавуна і дині!

До речі, найкраще пити свіжі соки, а не консервовані. Скористайтеся сезоном! Запасіть свій організм вітамінами!

ЗУМІТИ ЗАПОБІГТИ

Щоб запобігти загостренню виразкової хвороби шлунка та запальним процесам у шлунку:

- 1 столову ложку засушеного подрібненого листя суниці лісової залити окропом - 300 мл. Кип'ятити на малому вогні впродовж 1-2 хвилин. Настояти 30 хвилин у посуді під кришкою. Процідити. Пити теплим по 100 мл тричі на день за 15-20 хвилин до їди. Через кожних 25 днів вживання робити перерву на 5 днів.

Такий настій сумісний з аптечними медикааментами, прописаними лікарем. Не нехтуйте його порадами!

ПРОЦЕДУРА НА НІЧ

Як вивести мозолі:

- Покласти у банку лушпиння цибулі, утрамбувати і залити оцтом, щоб рідина покрила лушпиння. Настояти два тижні у теплому сонячному місці. Накладати товстим шаром у вигляді компресів на мозолі. Процедуру приймати на ніч. Достатньо 12-15 процедур.

МОЛОКА ПРИБУДЕ

Лактація - це коли у мами, яка годує груддю немовлятко, бракує молока. Для його утворення:

- 400 г свіжого коров'ячого сиру залити теплою водою - 1 л. Поставити на слабкий вогонь, довести до кипіння і томити 10 хвилин, помішуючи дерев'яною ложкою. Остудити і відцідити. Такий відвар випити протягом дня за 6-7 разів.

ІВАН-ЧАЙ З ПОРТУЛАКОМ

Засіб проти дизентерії:

- По 1 чайній ложці засушених подрібнених трав іван-чаю (миколайчиків) і портулаку залити окропом - 200 мл. Настояти 1 годину у посуді під кришкою. Процідити. Пити по 50 мл чотири рази на день за 25-30 хвилин до їди. Курс лікування - 21 день. Повторити, якщо необхідно, через 8-10 днів.

У ВАННУ З БАЗИЛІКОМ

Якщо у дитини на шкірі висипи, то у ванну для купелі додають базилік: жменя подрібненої рослини на 10 л води.

Тарас ЛЕХМАН

 

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.