Останні новини
25 березня 2024
24 березня 2024

ЗАДЛЯ ПОКРАЩЕННЯ ЗОРУ

 

 

- 1 чайну ложку подрібненої трави портулаку городнього (беруть тільки свіжу) залити окропом - 200 мл. Настояти 30 хвилин у посуді під кришкою. Процідити. Пити по 50 мл чотири рази на день за 15-20 хвилин до їди.

Водночас таким настоєм 2-3 рази на день промивають очі.

Для покращення зору портулак городній також додають до салатів.

Скористайтеся сезоном!

ЛІКУЄ ПРОСТАТИТ

Щойно заготовленим, зеленим (!) листям ліщини лікують простати:

- 2 столові ложки подрібненої сировини залити окропом - 400 мл. Настояти 2 години у посуді під кришкою. Процідити. Пити теплим по 100 мл чотири рази на день за 25-30 хвилин до їди. На жаль, таке лікування належить до сезонних.

БОЛІСНЕ СЕЧОВИПУСКАННЯ

- 1 столову ложку засушених подрібнених бруньок тополі чорної залити окропом - 250 мл. Кип'ятити на малому вогні, допоки не випарується 50 мл рідини. Настояти 20 хвилин у посуді під кришкою. Пити по 50 мл чотири рази на день за 15-20 хвилин до вживання їжі. Курс лікування - місяць. Повторити, якщо необхідно, через 15-20 днів.

Такі народні ліки абсолютно сумісні з аптечними препаратами.

НА ЧАСІ!

Вживання свіжих персиків зміцнює імунітет організму. Денна норма для дорослих - хоча б 100-150 г.

ЧОРНОБРИВЦІ НА ОЛІЇ

Для лікування ураженої екземою шкіри, гнійних утворень:

- Щойно заготовлені чорнобривці (квіти, листя, стебла) подрібнити, засипати у скляну банку «по вінця», але не утрамбовувати, і залити соняшниковою олією, щоб в'язка рідина покрила сировину. Посуд щільно закрити. Настоювати 14 днів у темному, але теплому місці. Не проціджувати! Змащувати уражені ділянки шкіри 4-5 разів на день.

ПРИ ВУГРАХ...

Щойно заготовлене листя малини (краще збирати у лісі, у відносно чистому екологічному місці) перемолоти на м'ясорубці. Через марлю відтиснути сік і змішати його з вазеліном (продається в аптеках). Отриману мазь наносити на вугри. Лікує вона й інші шкірні захворювання.

ГЛИСТИ У ДИТИНИ

- 1 чайну ложку засушеного подрібненого полину гіркого залити окропом - 150 мл. Настояти 20 хвилин. Процідити. Давати дитині (віком від 4 років) пити по 1 десертній ложці 5-6 разів на день. Старшим дітям (після 12-14 років) - по 1 столовій ложці 7-8 разів на день. Курс лікування - 12-14 днів.

Застереження! Завжди консультуйтеся у лікаря, бо в дитини можуть бути шлункові захворювання! В окремих випадках полин протипоказаний!

НІ - ОЖИРІННЮ!

Хто регулярно п'є чай з м'яти перцевої, той позбувається ожиріння:

- 2 столові ложки подрібненої рослини (використовують і засушену) залити окропом - 600 мл. Настояти 20 хвилин у посуді під кришкою. Процідити. Пити гарячим по 200 мл тричі на день через 20 хвилин після їди. Через кожних 5 днів вживання робити перерву на 2 дні.

Застереження! Протипоказано при вкрай пониженому тиску!

Тарас ЛЕХМАН

 

 

 

 
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.