Останні новини
28 березня 2024
25 березня 2024

НАШІ ОЧІ

 

Якщо печуть очі:

- Дрібно натерти свіжий огірок. Отриману «кашку» загорнути у клаптики марлі і прикладати до очей на 30 хвилин. Процедуру приймати 2-3 рази на день, неодмінно ввечері перед сном, але тоді у кімнаті не вмикати світла. Процес лікування - довільний.

ВНУТРІШНЬО ПРИ РЕВМАТИЗМІ

Взяти порівну подрібненого коріння оману і лопуха великого:

- 1 столову ложку збору залити окропом - 200 мл. Настояти 1 годину у посуді під кришкою і закутаному рушником. Процідити. Пити по 1 столовій ложці 3-4 рази на день за 20 хвилин до їди. Курс лікування - місяць. Повторити, якщо необхідно, через місяць.

НАТИРАНКА З ХРОНУ

Коли болять суглоби:

- Щойно заготовлені листки хрону (200 г, за вагою) подрібнити і залити горілкою - 1 л. Скляний посуд щільно закрити. Настояти 7-8 днів у темному, але теплому місці. Не проціджувати. Настоянкою натирати хворі суглоби 3-4 рази на день. На ніч перед сном - обов'язково. Листки з настоянки прикладають у вигляді компресів. Тривалість лікування - місяць. Повторити через місяць.

ПАЛЮЧЕ СОНЦЕ

Спека дошкуляє всім, додає захворювань... Кілька порад, як її пережити:

- Відмовитися від алкоголю! Навіть небажано пити слабке прохолодне пиво.

- Вживати низькокалорійну їжу; їсти побільше фруктів, ягід, а з овочів - огірки, помідори.

- Втамовують спрагу кавун, диня.

- Пити гарячий (!) чай, літеплу воду, фруктові соки.

- Носити одяг з легких натуральних тканин, особливо доречно білого кольору.

- Не нехтуйте легкими головними уборами. Доречний солом'яний бриль.

- Якщо можливо, то не виходити з приміщення на вулицю у «пік сонця».

- Для панянок: мінімум косметики!

- Частіше приймайте прохолодний (але не крижаний!) душ.

ПІДЛІКУЄМО СТРАВОХІД

Один із засобів народної медицини протидії раку стравоходу (але йдеться тільки про ранні стадії!):

- Ретельно розмішати у банці (щоб потім посуд можна було щільно закрити кришкою) мед і щойно  заготовлений подрібнений корінь лопуха великого. Брати порівну. Суміш залити 96-процентним медичним спиртом, щоб рідина покрила її. Настояти 3-4 дні у темному, але теплому місці. Ще раз розмішати. Вживати по 1 столовій ложці тричі на день (не більше!) за 20 хвилин до їди. Ліки зберігати в холодильнику.

Курс лікування - місяць. Повторити через 20-25 днів. Але при такій недузі завжди консультуйтеся у лікаря!

ДИЗЕНТЕРІЯ

Успішне лікування дизентерії також залежить від правильного харчування. У цьому випадку народні зцілителі радять їсти свіжі сир і пити сироватку (скільки смакує). Більше нічого!.. Протримайтеся на такій дієті хоча б 5-7 днів.

РЕЗУЛЬТАТ - ВІДМІННИЙ

Лікування геморою:

- Три рази на день за 15-20  хвилин до їди пити по 1 чайній ложці свіжий сік татарського зілля. Водночас на ніч робити примочки з нього. Курс лікування - 12-15 днів.

СТАРЕЧЕ БЕЗСОННЯ

Старшим людям, які потерпають від безсоння:

- 1 столову ложку подрібнених ягід глоду залити окропом - 200 мл. Варити на водяній бані 5-7 хвилин. Настояти до літеплої температури. Процідити. Додати цукру або меду (до смаку). Випити на ніч перед сном.

До речі, такий відвар ягід глоду корисний при приливах крові до голови!

ВЕЛИКА ПОМІЧ

Вивести мозолі:

- Запекти у духовці очищену від лушпиння цибулину, щоб вона набула золотистого кольору. Гарячою дрібно нарізати і змішати з дрібно натертим господарським милом (1:1). На ніч прикладати до мозолів. Достатньо 8-10 процедур.

Тарас ЛЕХМАН

 

 

 

 
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.