Останні новини
25 березня 2024
24 березня 2024

ВЕСНІВКА І СЕРЦЮ ЗАРАДА

 

У соснових, дубових, змішаних лісах росте веснівка дволиста. Цвіте у травні-червні. Для лікування серцевих недуг використовують наземні частину веснівки, заготовлену під час цвітіння рослини. Потім її сушать і подрібнюють:

- 1 столову ложку веснівки дволистої залити окропом - 300 мл. Настояти 30 хвилин у закритому кришкою посуді. Процідити. Протягом дня випити за 4-5 разів. Вживати тільки під час загострення недуги.

Варто знати! Веснівка дволиста містить серцеві глікозиди.

СЛИЗ ЛЬОНУ

Коли важко сходити «на стілець», виникли закрепи, готуйте з насіння льону кисіль. Його інколи називають «слизом льону»:

- 4 столові ложки насіння залити теплою водою - 250 мл. Довести до кипіння і варити на малому вогні 15 хвилин, помішуючи дерев'яною ложкою. Відстояти до температури +28 С. Слиз злити. Отриману порцію слизу льону випити протягом дня за 3-4 рази. Курс лікування - до повного одужання.

ХЛІБНИЙ КОМПРЕС

До місця утворення грижі прикладають житній хліб, розтертий з зубчиками часнику. Розрахунок:

- 100 г хліба і 2-3 зубчики часнику.

Такі компреси слід ставити на ніч.

ОСТЕОХОНДРОЗ

Почергово прикладають до болючого місця свіже листя лопуха, потім листя капусти. (Листя прикладати зворотнім боком). Кількість і тривалість процедур - довільна. На жаль, таке лікування належить до сезонних.

ЗАВАДА ОЖИРІННЮ

Прагнете позбутися ожиріння?.. Тоді:

- Частіше додавайте свіжий шпинат до супів, пюре, готуйте з нього салати. Скористайтеся сезоном!

КОЖЕН ДЕНЬ - ПЕТРУШКА

Візьміть за правило:

- Кожен день з'їдати натще, за 20 хвилин до сніданку, 1 столову ложку дрібно накришеної петрушки (зелень, коренеплоди).

Петрушка збагачує організм вітамінами А, С, містить залізо, магній, фосфор.

ЛІКУЄМОСЬ ЯБЛУЧНИМ СОКОМ

Свіжий яблучний сік вживають при атеросклерозі, гіпертонічній хворобі, захворюваннях жовчного міхура:

- Пийте по 100 мл тричі на день за 15-20 хвилин до їди. Краще вживати сік зелених сортів яблук.

ПОЛІПШИТЬ КРОВООБІГ

- 100 г (за вагою) засушених ягід винограду залити окропом - 0,5 л. Кип'ятити на малому вогні 4-5 хвилин. Настояти 20 хвилин у закритому кришкою посуді. Процідити. Випити протягом дня за 3-4 рази. Вживати під час загострення недуги.

Застереження: протипоказано при цукровому діабеті!

МІЦНИЙ ГОРІШОК

- Вживання волоських горіхів зменшує рівень цукру в крові. Доречна порада хворим на цукровий діабет!

* * *

- Пожувати, або розтовкти на дрібну масу ядра волоського горіха і цю масу прикласти до хворого зуба. Через кілька хвилин він перестане боліти. Щоб закріпити ефект, процедуру повторити.

ГЕМОРОЇДАЛЬНІ БОЛІ

- 2 столові ложки засушених подрібнених бруньок осики залити теплою водою - 0,5 л. Довести до кипіння і кип'ятити, допоки не випарується половина рідини. Настояти 30 хвилин у закритому кришкою посуді. Процідити. Пити по 50 мл чотири рази на день. Курс лікування - до повного одужання.

РЯСКА ПРОТИ ПОДАГРИ

Ряску добре помити у чистій воді і висушити. Потовкти. Додати меду (1:1). Їсти по четвертині чайної ложки чотири рази на день. Курс лікування - 21 день. Повторити через 10 днів.

ЗНИКНЕ

Щоб зник неприємний запах з рота, впродовж 7-10 хвилин пожуйте шматочок кореня аїру (використовують і засушений). Ковтати не потрібно.

ОЗНАКА

Одягнули на праву руку срібний браслет, а він швидко темніє... Це може бути ознакою захворювання печінки. Спершу, ніж вдаватися до лікування, порадьтеся з медиками!

Тарас ЛЕХМАН

 

 
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.