Останні новини
16 квітня 2024
15 квітня 2024

СТРЕСИ У ДИТИНИ



Діти, на відміну від більшості дорослих, інколи глибше, емоційніше, вразливіше сприймають зло, наругу, несправедливість... Відтак — частіше переживають стреси... Один з «підручних засобів» (своєрідні ліки), щоб хоч на деякий час заспокоїти дитину, вивести зі стресового стану:
- Окрім добрих пестливих слів, прояву ніжності, запропонуйте їй чорний шоколад. Він додає бадьорості. Та й, мабуть, нема таких діточок, які не люблять цього солодкого продукту. (Колись дітей заспокоювали, «заманювали» солодким пряником медовим...).
Але без допомоги психолога, лікаря-психіатра аж ніяк не обійтися». При першій же нагоді (зрештою, негайно!) звертайтеся до них, не зволікайте!
ЗАВДЯКИ ГРУШЦІ
Плоди груші, грушевий сік, відвар листя, подрібненої кори з молодих гілочок цього садового дерева є добрими сечогінними засобами. Ними лікують ниркові та серцеві набряки, які з'являються на обличчі, ногах...
Щодо відвару молодої кори, то його можна приготувати будь-якої пори року:
- 1 столову ложку щойно заготовленої подрібненої сировини залити окропом - 0,5 л. Кип'ятити 7-8 хвилин. Настояти 30 хвилин у закритому кришкою посуді. Процідити. Протягом дня випити за 3-4 рази. Але через кожних 25 днів вживання робіть перерву на 10-12 днів.
НЕЙТРАЛІЗУЮТЬ ЯБЛУКА
Людям, які хворіють на серцево-судинні недуги, слід відмовитися від продуктів, що містять холестерин (його особливо багато у маргарині, вершковому маслі). Шкодить він і печінці. А от яблука якраз і нейтралізують вміст холестерину у печінці. Варто про це знати!
ЧИМАЛА КОРИСТЬ
Томатний сік стимулює утворення шлункового соку, поліпшує роботу серця, адже містить калій.
200 мл томатного соку забезпечить половину добової потреби організму (ідеться про дорослих) вітамінами А і С. Однак потрібне й дозування! Після 5-6 днів вживання робіть перерву на 3-4 дні.
ПАХУЧА ХРИЗАНТЕМА
Десятипроцента спиртова настоянка квітів хризантеми (50 г подрібненої сировини на 0,5 л 96-процентного спирту) нейтралізує розвиток стрептококів. Пити по 12-15 крапель на 1 столову ложку води чотири рази на день. Ліки - тільки для дорослих!
ПЕРЕД ВЕЧІРКОЮ
Щоб не захмеліти під час гучного застілля, звісно, не слід пити зайвого. Але...
- Перед тим, як іти на вечірку, треба випити гарячого чорного або зеленого чаю (хоча б 200 мл). Обов'язково додайте до нього скибку лимона і 2-3 листочки м'яти.
ЗАПАМОРОЧЕННЯ
Правильне, належне харчування - це також ліки! Отож, при сильному запамороченні, тим паче, коли такі прояви доволі часті, потрібно:
- Споживати ті продукти, готувати з них страви, які містять багато фосфору - рибу, сир, яйця, свіжі огірки, редис, горох (особливо молодий), волоські горіхи. Таке «меню» корисне і для дорослих, і для дітей.
БІЛЬШЕ РІДИНИ!
Трапляється, що у хворих на геморой - тверді випорожнення. Це часом спричиняє неабиякий біль, дискомфорт... Тоді:
- Щодня пийте якомога більше рідини. З-поміж інших напоїв, корисна газована мінеральна вода.
- Протягом дня споживайте по 100 мл сметани і по три столові ложки рослинної олії (соняшникової, оливкової...).
СТАРЕЧА ХВОРОБА
Склероз часто називають «старечою хворобою». Але й молоді стають забудьками... Тож марно потішатися, а краще скористатися народним засобом лікування:
- 1 чайну ложку подрібнених на порошок засушених ягід горобини (їх можна зберігати у паперових пакетах чи закритому скляному посуді у сухому місці протягом року) залити окропом - 200 мл. Добре розмішати і настояти 10 хвилин. Не проціджувати. Протягом дня випити дві таких порції - вранці та ввечері.
- Горобиновий порошок додають у кисіль, компот...
АРАХІСОВА ОЛІЯ
Місця незначних опіків доречно змащувати арахісовою олією. Приймайте таку процедуру 5-6 разів на день.
Тарас ЛЕХМАН

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.