Останні новини
25 березня 2024
24 березня 2024

РИМСЬКА КРАСУНЯ



Щоб шкіра на обличчі виглядала гладкою, омолодилася, у Давньому Римі знатні дами (навіть “бальзаківського віку”) вмивалися відваром з листочків мирту. За сучасними мірками його можна приготувати так:
- 5-6 столових ложок свіжих листочків мирту залити окропом - 3 л. Кип'ятити на малому вогні впродовж 5-7 хвилин. Настояти у закритому кришкою посуді до температури +37-38 С. Вмивати обличчя, шию, руки краще ввечері перед сном. Достатньо 30 процедур.
ЧИННИК РИЗИКУ
Тютюнопаління - це лише один, але з категорії «найвпливовіших»  чинників ризику розвитку глаукоми, різкого погіршення зору і його втрати! Речовини, які потрапляють у людський організм разом із тютюновим димом, згубно впливають на всі судини, зокрема й на капіляри ока.
Якщо не кинути палити цигарки, то може трапитися, що не допоможе жодне лікування, в т.ч. і засобами народної медицини.
У КОГО ГЕРПЕС
- Змащувати пухирці свіжим соком листя осики. Процедуру приймати тричі на день за 30 хвилин до їди. Перед тим ретельно полоскати ротову порожнину теплою водою. На жаль, лікування належить до сезонних.
ГРЕЙПФРУТ - ПЕРЕВЕРШИТЬ!
З усіх цитрусових, зокрема апельсинів, мандаринів.., для зміцнення імунітету найкорисніший грейпфрут. Для дорослих достатньо одного плоду на день; дітям - четвертинку, половинку. Курс такого приємного лікування - 25-30 днів поспіль.
ЗАПОБІГАЄ ЦИБУЛЯ
Зелена цибуля допоможе запобігти атеросклерозу, гіпертонії, діабету. Отже, частіше включайте її до раціону харчування.
ПРОСТУПАЄ ПІТ...
Якщо постійно пітніють долоні рук, навіть у холодну пору року, частіше вмивайте їх у відварі горіхового листя:
- 2-3 жмені щойно заготовленого листя горіха волоського залити окропом - 3-4 л. Кип'ятити 5-7 хвилин. Настояти до літеплої температури у закритому кришкою посуді. Потім процідити у широку посудину. Мити руки впродовж 10 хвилин. Використання мийних засобів - не завадить. Кількість процедур протягом дня - довільна.
На жаль, таке «лікування» належить до сезонних, бо використовують лише свіже зелене листя горіха, навіть без жовтих та коричневих «цяток».
НА ВСІ ВИПАДКИ
Олія з плодів обліпихи лікує будь-які екземи. Наносити її слід на уражені ділянки шкіри 3-4 рази на день. На ніч перед сном - обов'язково!
РОЗЛАД?..
Гречану кашу конче потрібно вживати у випадку розладу нервової системи. Гречка також допомагає позбутися склерозу, або «гальмує» його розвиток.
Вона корисна для всіх. А для старших людей - поготів!
ЗРОБИТЬ СИЛЬНІШИМ!
Смородина зробить дитину здоровою, сильною. Її ягоди багаті на всі вітаміни, потрібні для дитячого організму. Вони додають росту, заспокоюють нервову систему, поліпшують апетит, підсилюють роботу шлунка. Хай дитина їсть, скільки захоче.
А коли дитина вельми нервує, неспокійна, дратівлива, то давайте їй пити свіжий сік з ягід смородини.
Скористайтеся сезоном!
ПНЕВМОНІЯ
- Змішати 150 г подрібнених листочків алое, 0,5 кг топленого внутрішнього (кишкового) свиного смальцю, 50 г меду (все брати за вагою) і 150 мл коньяку. Перекласти у скляний посуд і щільно закрити його кришкою. Настояти у теплому місці 5 діб. Вживати по 1 столовій ложці раз на день. (Краще натще, за 30 хвилин до сніданку). Таке лікування - тільки для дорослих!
Тарас ЛЕХМАН

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.