Останні новини
28 березня 2024
25 березня 2024

РОСТЕ НА ГОРОДІ


Щоб не було алергії, не забувайте споживати щонайбільше зелені (і то свіжої): кропу, петрушки, кмину, селери, майорану... Всього, що виростили на городі. На жаль, таке профілактичне лікування належить до сезонних.
ЯКІ ТРАВИ ЗАСПОКОЮЮТЬ
Від безсоння, дратівливості, збудженої нервової системи заготовляйте:
- Валеріану лікарську (особливо помічний корінь), мелісу, м'яту, собачу кропиву, коріння півонії, квіти лілії білої (з них готують лише настоянку - 1 столова ложка сировини на 300 мл горілки), шишки хмелю, ромашку...
ДОПОМОЖЕМО ДИТИНІ
Щоб допомогти дитині подолати дисбактеріоз, давайте їй чай з насіння кропу посівного:
- 1 чайна ложка насіння на 200 мл окропу. Настояти у закритому кришкою посуді до температури +28 С. Процідити. Давати дитині пити маленькими дозами 7-8 разів на день.
ПРИКРА НЕДУГА
Проти діабету у давнину народні зцілителі використовували настоянку з чорнобривців:
- 1 столову ложку подрібнених квітів і листочків рослини (брали - 1:1) заливали горілкою - 100 мл. Посуд щільно закривали. Настоювали два тижні у темному, але теплому місці. Проціджували. Пили по 5 крапель чотири рази на день.
При приготування порцію ліків можна пропорційно збільшити. Але не зловживати!
НА ЩО ЗДАТНА
Горіхова олія є чудовим поживним продуктом в період відновлення після перенесених хвороб і операцій, заспокоює нервову систему (1 чайна ложка олії на ніч перед сном). Однак при вживанні горіхової олії треба бути обережним тим, у кого понижена кислотність.
ДЕРЕВІЙ - ШЛУНКУ
При поганому травленні, гастриті:
- 1 чайну ложку засушеної подрібненої трави деревію залити окропом - 300-400 мл. Посуд герметично закрити. Настояти 30-40 хвилин. Процідити. Пити по 1 столовій ложці чотири рази на день за 30 хвилин до вживання їжі. Курс лікування - місяць. Повторити через місяць.
ХВОРІЙ ПЕЧІНЦІ
- Хрін дрібно натерти на тертці, додати меду (1:1). Вживати по 1 столовій ложці 2-3 рази на день на 30 хвилин до їди. Курс лікування - 10 днів. Повторити, якщо необхідно, через 10 днів.
ЗАСТЕРЕЖЕ ВІД ПУПКОВОЇ ГРИЖІ
Порада матусям, які доглядають за малюками:
- Налийте у грілку, або пляшку теплу сироватку. Прикладіть її на 20 хвилин до животика малюка. Процедуру проводити чотири рази на день. На ніч перед сном - обов'язково!
КРОПНІ ПРИМОЧКИ
У випадку погіршення зору:
- У два невеличкі лляні мішечки засипте по 1 столовій ложці засушеного насіння кропу. Мішечки зашити. Запарити в окропі 10 хвилин. Потім хай вони охолонуть до літеплої температури. Прикладати до очей на 10-15 хвилин. Процедуру приймати 3-4 рази на день.
ЧИМ ЗМАЩУВАТИ ШКІРУ?
Шкіру змащують олією лісового горіха у разі її запалення. Процедуру приймати 3-4 рази на день. На ніч перед сном - обов'язково!

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.