Останні новини
28 березня 2024
25 березня 2024

БЕРЕЗНЕВИЙ ДАР



Природа щедро обдарувала українську землю чудодійними для здоров'я людини рослинами. У березні народні зцілителі (та й не тільки вони) заготовляють:
- Бруньки берези білої, тополі чорної, смереки європейської, сосни лісової, ялівцю звичайного, молоді гілочки омели з листочками, коріння підсніжників, пролісків, листя барвінку (наприкінці березня, якщо він уже зацвів), нарости чаги (чорного березового гриба)... Звісно, не забувайте про березовий сік.
ШКОДИТЬ СЕРЦЮ
До ліків із соснових бруньок (спиртових настоянок, відварів) слід обережно ставитися людям з хворим серцем.Їм навіть не можна дового перебувати у сосновому лісі.
ЦІЕУЙТЕ КОРІНЬ ЛОПУХА
Лімфаденіт добре лікується коренем лопуха. Використовують щойно заготовлений або з морозильної камери, бо засушений не дасть позитивного ефекту. Для цього:
- 2 столові ложки подрібненої сировини засипати у термос і залити окропом - 400 мл. Настояти 1 годину. Процідити. Пити по 100 мл чотири рази на день за 30 хвилин до вживання їжі. Курс лікування - місяць. Протягом року - 4-5 курсів. Не більше!
ЧИСТА ШКІРА
Щоб мати чисту, здорову шкіру:
- 4-5 жмень свіжого листя мати-й-мачухи (підбілу) залити окропом - 3 л.Настояти 30 хвилин у закритому кришкою посуді. Перелити разом з листям у ванну. Температура води повинна сягати +36 С. Купатися впродовж 25-30 хвилин (краще ввечері перед сном). Процедуру приймати двічі на тиждень. Достатньо 20 процедур. Але таке лікування шкіри, на жаль, належить до сезонних, адже використовують лише свіже листя мати-й-мачухи.
ОДИН ЛИСТОК
Нетребу звичайну ще називають зобником. Ця рослина здатна лікувати щитовидну залозу. Її один листочок містить добову дозу йоду. Звісно, споживати потрібно щойно зірваний з рослини листочок. Заморожена сировина не принесе бажаного ефекту.
ВІДВАРІТЬ КУКУРУДЗУ!
Споживання відвареної молодої кукурудзи сприяє лікування хвороби Дауна у дітей. Частіше готуйте їм цю невибагливу страву. До речі, молоду кукурудзу можна зберігати в морозильній камері.
АТЕРОСКЛЕРОЗ
Позитивно впливає на лікування атеросклерозу вживання щодня одного зубчика часнику середнього розміру з невеличкою скибкою чорного хліба. Але не їжте часник натще! Краще за 40 хвилин перед обідом.
РЯТУЄМО ПІДШЛУНКОВУ ЗАЛОЗУ
- 0,5 кг добре помитої в окропі і дрібно нарізаної зелені петрушки залити молоком, щоб молоко ледь покрило зелень. Поставити у духовку і довести до кипіння, але не кип'ятити. Процідити. Пити по 2 столові ложки щогодини (16-17 разів на день). Курс лікування не є обмеженим.
ЗНИКНУТЬ!
Якщо протягом літа вживати свіжий сік красолі (25-30 мл на день), то зникнуть висипи на шкірі.
ПРО БОРОДАВКИ
Бородавки легко піддаються виведенню, якщо до них регулярно прикладати розрізану сиру картоплю.
БЕЗ БУЛЬБАШОК
Коли хворе горло, то не пийте газовану воду (мінеральну, солодку). Вона подразнюватиме горло.

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.