Останні новини

ГРИБ- «АНТИРАК»



Кожен грибник назве «тихе полювання» вдалим, якщо покладе у кошик хоча б кілька лисичок. Гурмани шанують їх за приємний присмак, аромат.
Виявляється, що лисички містять протиракові речовини. Тож вони вельми корисні онкохворим. Їсти їх потрібно тільки вареними.
Крім того, порошок з засушених лисичок використовують для лікування гельмінтозу.
ІВАН-ЧАЙ - ДИВО-ЧАЙ
При виразках шлунка:
- 2 столові ложки засушеної подрібненої трави іван-чаю залити окропом - 0,5 л. Настояти 1 годину. Процідити. Протягом дня випити за 4-5 разів. Але настій пити теплим. Через кожних 10 днів вживання робити перерву на 4-5 днів.
«ФІЛЬТРУЄМО» ПЕЧІНКУ
Взяти в рівних пропорціях трави: пижмо, чебрець, м'яту. Засушений збір подрібнити і перемішати:
- 1 столову ложку збору засипати у термос і залити окропом - 600 мл. Настояти 2 години. Процідити. Настій пити гарячим по 100 мл тричі на день. Курс лікування - місяць. Повторити через місяць.
ПОЛЕГШУЄ СТАН
Для чаю, що полегшує стан при клімаксі, знадобиться листя малини, смородини, лісової суниці (1:1:2). Збір засушити і ретельно перемішати:
- 1 столову ложку збору залити окропом - 200 мл. Гріти на водяній бані 20 хвилин. Настояти 20 хвилин у закритому кришкою посуді. Процідити. Протягом дня випити три таких порції.
ВІДСІЧ БРОНХІТУ
- 1 столову ложку насіння моркви засипати у пляшку з горілкою - 0,5 л. Посуд герметично закрити. Настояти протягом тижня у темному, але теплому місці. Не проціджувати. Пити по 1 столовій ложці тричі на день за 25-30 хвилин до їди. Не зловживати! Курс лікування - допоки не закінчиться настоянка.
ЗБЕРЕГТИ ЛІКУВАЛЬНІ ВЛАСТИВОСТІ
Заморожування фруктів, ягід дозволяє зберігати початковий запас їх вітамінів до 80-90 відсотків. Взимку та весною у вас завжди будуть на столі «свіжі» дари саду, лісу. Але споживати їх потрібно відразу. Повторному заморожуванню вони не підлягають, бо швидко псуються.
ПОЗИТИВ
Пам'ятайте: свіжі ягоди і сік лісової суниці позитивно впливають на порушений обмін речовин в організмі, нормалізують його! Смакуйте на здоров'я!
У ВАС НАБРЯКИ?..
- 1 чайну ложку подрібненого на порошок насіння кавуна залити гарячою водою (але не окропом) - 100 мл. Гріти на водяній бані 20-25 хвилин. Додати 100 мл доведеного до кипіння молока, 100 мл фруктового соку (будь-якого, але добре яблучного чи виноградного) й 1 чайну ложку меду. Пити по 100 мл тричі на день після вживання їжі.
ТРІСКАЮТЬ ГУБИ
- Змішати 1 столову ложку сиру й 1 столову ложку соку алое. Наносити раз на день на 30 хвилин на губи. Змивати теплою водою. Процедуру краще приймати ввечері перед сном.
ПРОГАНЯЄ БЕЗСОННЯ
- У 5-літрову каструлю засипати до половини посуду ялинкову або соснову хвою (голочки) і залити окропом «по вінця». Посуд закрити кришкою і закутати рушником. Настояти 30 хвилин. Процідити у ванну, або, навіть, висипати у ванну й запарену хвою. Купатися впродовж 15 хвилин. Процедуру краще приймати ввечері перед сном.
ВІДЧУТИ АРОМАТ
Аромат коріандру збуджує нервову систему, а настій насіння - заспокоює. Для приготування:
- 1 чайну ложку подрібненого насіння коріандру залити окропом - 200 мл. Кип'ятити на малому вогні 5 хвилин. Настояти 20 хвилин. Можна не проціджувати. Пити по 50 мл чотири рази на день.

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.