Останні новини

ПОПОВНЕННЯ ВІТАМІНАМИ


Для лікування авітамінозу (особливо у зимово-весняний період) пийте обліпиховий сік:
- Дорослим — по 1 столовій ложці 4-5 разів на день; дітям - по 1 чайній ложці.
ЗАПАЛЕННЯ ДИХАЛЬНИХ ШЛЯХІВ
- 1 столову ложку засушеного подрібненого листя мати-й-мачухи залити окропом - 200 мл. Настояти 30 хвилин у закритому кришкою посуді. Процідити. Пити по 1 столовій ложці 5-6 разів на день. Курс лікування - до повного одужання.
КУПАЙТЕСЯ У ВІДВАРІ ВІВСА
Коли відчуваєте свербіж по всьому тілу:
- 1 кг ячменю відварити у 5-6 л води. Відвар процідити у ванну гарячим. Купатися краще на ніч перед сном.
ПОДІЄ РОМАШКА
Втамувати біль у нирках допоможе з-поміж інших народних лікувальних засобів ромашковий чай:
- 1 столову ложку засушеної подрібненої ромашки, або 2 пакетики-подушечки (продається в аптеках, продуктових магазинах) залити окропом - 0,5 л. Настояти 20 хвилин у закритому кришкою посуді. Процідити. Протягом дня випити за три рази. Вживати гарячим.
СОНЯЧНА ВОДА
Відчуваєте періодичні головні болі?..
- У глиняний посуд наберіть чистої джерельної води і вранці поставте на підвіконня,щоб був добрий доступ сонячного проміння. Настояти мінімум 8 годин. Таким чином отримаєте «сонячну воду». У цій воді змочувати тоеку лляну тканину і прикладати її до скронь та лоба. Кількість і тривалість процедур - довільна.
НЕВРАЛГІЧНІ БОЛІ
Взяти (за вагою) 100 г ромашки, 75 г шавлії, 75 г чебрецю.Рослини засушити, подрібнити і ретельно перемішати. 1 столову ложку збору звечора засипати у термос і залити окропом - 200 мл. Настояти мінімум 8 годин. Вранці процідити. Пити по 50 мл чотири рази на день за 30 хвилин до їди. Вживати тільки під час загострення недуги.
ОЛІЙКА ШИПШИНИ
Олійка, добута з насіння плодів шипшини - добрий засіб лікування пролежнів та опіків. Її наносять на уражені ділянки шкіри 3-4 рази на день.
ЩО ЗА ДИВО?!.
Полин використовують для лікування багатьох недуг. Допомагає він жінкам і від безпліддя:
- 1 столову ложку засушеної подрібненої трави полину залити окропом - 200 мл. Настояти 30 хвилин. Процідити. Цю порцію випити протягом дня за три рази, за 30 хвилин до їди. Після місяця вживання зробити перерву на місяць.
МАЛИНОВИЙ КРЕМ
Аби позбутися вугрів на обличчі, доцільно спробувати такий засіб:
- Добре змішати 1 частину свіжого соку з листя малини й 4 частини вершкового масла.
Наносити на обличчя тричі на день. Через 40-45 хвилин змивати теплою водою, без мила. Колись така «косметика» була популярною серед жінок... Скористайтеся сезоном!
ТИСК ЗАВИСОКИЙ
Щоб понизити кров'яний тиск, з'їжте один середній лимон зі шкіркою. Можна запивати теплим (але не гарячим!) чаєм.
Протипоказано при підвищеній кислотності шлункового соку, виразці шлунка чи дванадцятипалої кишки.

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.