Останні новини
28 березня 2024
25 березня 2024

ЗАСТІЙ ЖОВЧІ



- 2 столові ложки засушеного насіння кропу залити окропом — 450 мл. Кип'ятити на малому вогні 15 хвилин. Настояти 10 хвилин у закритому кришкою посуді. Процідити. Пити теплим по 100 мл чотири рази на день за 20 хвилин до їди. Курс лікування - місяць. Повторити через місяць.
Застереження! Якщо видалили жовчний міхур, тоді від такого лікування доведеться відмовитися.
ВИНО З ТРОЯНД
Ліки від астми:
- 100 г (за вагою) щойно зірваних пелюстків троянди червоної (не беріть пожовклих, засохлих), 2 столові ложки меду залити червоним вином (краще брати «Кагор»). Довести до кипіння, але не кип'ятити. Настояти протягом доби у теплому місці, у закритому кришкою посуді. Процідити. Пити по 1 столовій ложці 5-6 разів на день.
Такі ліки слід зберігати у закритому скляному посуді у холодильнику.
АЛЕ БУДЬТЕ ОБЕРЕЖНІ!
Гнійний бронхіт лікують ялівцем:
- 10 г засушених плодів ялівцю залити молоком - 200 мл. Довести до кипіння і кип'ятити на малому вогні 5 хвилин, помішуючи дерев'яною ложкою. Настояти 2 години у закритому кришкою посуді. Процідити. Пити по 30 мл 3-4 рази на день за 15 хвилин до їди.
Але будьте обережні! Ялівець належить до отруйних рослин. Тому строго дотримуйтеся дозування.
ПРОТЯГОМ РОКУ - КАЛИНА
Не лихо, якщо пізньою весною не встигли заготовити цвіту калини, а восени не заготовили її цілющих ягід. З лікувальною метою (зокрема для приготування відвару від застуди) впродовж року можна заготовляти молоду зелену кору з гілок куща. Щоправда, її лікувальна дія поступається цвіту та ягодам... Та все ж!..
ПІСЛЯ ІНСУЛЬТУ
Щоб швидше оговтатися після інсульту, щодня протягом двох годин ставте за вухами по п'явці. (Невже ми забули про них?..). Курс лікування - місяць.
БЕЗСОННЯ
Виявляється, що кілька необроблених (як для ювелірних прикрас) камінців бурштину, покладених на подушку біля голови, позбавляють безсоння...
КОЛИ СЕРЦЕ БОЛИТЬ...
- По 1 чайній ложці цвіту глоду і подрібненої трави вересу (заготовляють під час цвітіння рослини) залити окропом - 200 мл. Настояти 2 години. Процідити. Протягом дня випити за три рази за 30 хвилин до їди.
ОЧИЩАЄМО СТРАВОХІД
- 100 г подрібненого коріння хрону залити водою - 2 л. Довести до кипіння і кип'ятити 15 хвилин. Настояти 3 години у закритому кришкою посуді. Процідити. Пити по 50 мл за 15 хвилин до сніданку і за 15 хвилин до вечері. Курс лікування - допоки не закінчиться відвар. Повторити можна через два місяці.
СПОЖИВАЙТЕ!
Шкірку («згустки»), що утворилася на свіжому кип'яченому молоці, ще теплою корисно споживати тим, у кого виразка шлунка чи дванадцятипалої кишки.
БУДЕ ТОБІ КАКАО З МОЛОКОМ!..
При цукровому діабет:
- До гарячого молока (доведеного до кипіння) - 0,5 л додати 4 чайні ложки порошку какао. Потримати на малому вогні 1-2 хвилини, помішуючи дерев'яною ложкою. Випити гарячим за 3-4 рази протягом дня. Звісно, щоразу доведеться підігрівати. Споживайте какао з молоком хоча б 3-4 дні на тиждень.

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.