Останні новини
28 березня 2024
25 березня 2024

КИСЛА ЯГІДКА

 

Журавлину заготовляють аж до пізньої осені. Хоч ягоди кислі, зате цілющі! Добре зберігаються, не втрачають свого «позитиву» навіть у замороженому вигляді. Ними збивають підвищену температуру, лікують застуду, запалення шлунка, кишківника...

А свіжим соком ягід журавлини змащують місця опіків, гнійні рани, фурункули, що пришвидшує процес гоїння, виводить гній на поверхню.

ГРУШКА В МЕДІ

Очищає легені і бронхи:

- Взяти середній плід грушки. Розрізати його навпіл, вирізати серцевину і «нафарширувати» медом. Запекти в духовці. Маєте лікувальний десерт на обід.

«ВІДКРИЄ» ОЧІ

Виявляється, що вдихання запаху розрізаного лимона покращує зір, знімає втому з очей... Приймайте таку процедуру 2-3 рази на день по 7-10 хвилин.

КОРИЦЯ ТАКОЖ ЗНАДОБИТЬСЯ

Існує чимало народних засобів лікування фарингіту. Один з них:

- 1 чайну ложку подрібненого на порошок насіння кориці залити окропом - 200 мл. Настояти до літеплої температури. Полоскати горло двічі на день.

КОРІНЬ РЕП'ЯХА

Якщо тиск то різко підвищується, то різко понижується:

- Засушений корінь реп'яха перетерти на порошок. Під час загострення недуги вживати по половині чайної ложки тричі на день і запивати літеплою водою - 100 мл.

2-3 ДНІ НА ТИЖДЕНЬ

При онкологічних захворюваннях печінки корисно 2-3 дні на тиждень харчуватися виключно гарбузом (запеченим, вареним, пити свіжий гарбузовий сік). Але тоді виключіть з раціону м'ясні бульйони, вживайте обмаль хліба, кондитерських виробів, забудьте про алкоголь.

ГУСТЕ ВОЛОССЯ

- 12-15 засушених листочків кропиви дводомної залити теплою водою - 1 л. (Пропорцію можна збільшити). Довести до кипіння і кип'ятити 10 хвилин. Настояти до температури +36-38С у закритому кришкою посуді. Процідити. Додати 1-2 столових ложки оцту. Мити голову двічі на тиждень.

ДЕФОРМАЦІЯ СУГЛОБІВ

Унаслідок деформації суглобів може виникати біль. Тоді:

- 1 чайну ложку подрібненого коріння жостеру залити окропом - 200 мл. Кип'ятити на водяній бані 10 хвилин. Настояти 30 хвилин у закритому кришкою посуді. Процідити. Пити по 100 мл вранці за 15 хвилин до сніданку і ввечері перед сном. Настій коріння жостеру знімає біль, призупиняє процес деформації суглобів.

Курс лікування - 21 день. Повторити через 14-17 днів. Протягом року - 3-4 курси лікування.

ЛИМОННИЙ ПОРОШОК

Суху шкірку лимона подрібнити і перетерти на «порошок» (якнайдрібніше). При пониженій кислотності шлункового соку:

- Вживати по третині чайної ложки тричі на день за 20-25 хвилин до їди. Запивати теплою водою - 100 мл.

КОНТРОЛЮВАТИ РІВЕНЬ ЦУКРУ

Хворим на цукровий діабет під час загострення недуги (різкого підвищення рівня цукру в крові):

- 1 середню цибулину розрізати на чотири частини, залити холодною водою - 0,5 л. Довести до кипіння і кип'ятити на малому вогні 10 хвилин. Настояти 30 хвилин у закритому кришкою посуді. Процідити. Випити протягом дня за 5-6 разів.

 

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.