Останні новини
16 квітня 2024
15 квітня 2024

ВОДА ПОЗБАВИТЬ НЕДУГИ

 

Один із засобів лікування ревматизму:

- 600 г подрібнених плодів каштана залити окропом — 3 л. Кип'ятити 30 хвилин. Настояти 40 хвилин у закритому кришкою посуді. Процідити у ванну. Температура води повинна сягати +40-42 С. Купатися впродовж 20 хвилин, не менше. Такі процедури приймати ввечері перед сном протягом двох тижнів. Вони поліпшать ваш стан.

* * *

Зубний біль може раптово виникнути через застуду, переохолодження. Щоб втамувати його, прийміть гарячу ванну, але додайте до неї жменьку солі.

Застереження: сіль не можна додавати при відкритих ранах!

МЕНШЕ ШКОДИ

Якщо для куріння використовуєте бурштинову люльку, або мундштук, то буде менше шкоди. Цей камінь частково нейтралізує отруйні смоли тютюну.

ВІД ФІБРОАДЕНОМИ

- 100 г зеленої подрібненої шкірки волоських горіхів (заготовляють сировину, коли горіхи вже доспівають) залити горілкою - 0,5 л. Посуд герметично закрити. Настояти 10 днів у темному, але теплому місці. Процідити. Пити по 1 столовій ложці тричі на день через 15-20 хвилин після вживання їжі. Не зловживати! Курс лікування - допоки не закінчиться настоянка.

БОЛИТЬ ЩОКА

На сковорідці нагріти до гарячого (хоча б +70 С) пісок. Добре було б взяти очищений річковий, але з незабрудненої водойми. Пересипати його у товсту шерстяну шкарпетку і прикладати до хворої щоки. Кількість і тривалість процедур - довільна.

Здебільшого біль щоки виникає через запалення нерва. Тоді ще й пийте гарячий ромашковий чай.

ПОДВІЙНЕ ВИКОРИСТАННЯ

Як лікувати невралгію?..

- 25 зубчиків часнику подрібнити і залити горілкою - 0,5 л. Настояти 10 днів у темному, але теплому місці. Процідити. Пити по 1 столовій ложці 3-4 рази на день. Не зловживати! Курс лікування - 2-3 тижні. Повторити, якщо необхідно, через такий же період часу..

- Водночас часникову настоянку можна використовувати для натирань. Процедуру приймати двічі на день - вранці та ввечері перед сном.

ВСТАНОВИЛИ «ДНІ ПОСТУ»

Дехто, аби не набирати зайвої ваги, встановлює для себе «дні посту» - відмовляється від їжі. Втім, щоб сповна не відчувати голоду, не виникали запаморочення і не втрачати сили (тим паче, коли доводиться важко фізично працювати), не зашкодить овочевий салат із сирої городини:

- Дрібно натріть капусту, червоний буряк і моркву (2:1:1). Приправа - рослинна олія, сіль, перець... Денна норма - 300 г. Розподіліть її на 3-4 рази.

До речі, такий салат добре очищає кишечник.

ПІДТЯГУЄМО СКАЛКУ

Місце, де потрапила скалка, помити теплою водою з господарським милом. Потім розтоплений віск (+65 С) нанести на уражену ділянку шкіри. Процедура розрахована на 20 хвилин.. Віск зняти («злущити»). Він підтягне скалку на поверхню шкіри. Тоді її легше позбутися.

Замість воску інколи використовують тепле сало.

ЖИВИЛЬНА СМОЛА

Герпес лікують таким народним засобом:

- Розтопити живицю (смола, що проступає на корі сосни та інших хвойних дерев) з рослинною олією. Пропорція - 1:2. Коли отримана маса охолоне до температури +32-36 С, змочувати у ній клаптик вати і прикладати до хворого місця. Процедуру приймати по 20-25 хвилин двічі на день.

 

 

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.