Останні новини
16 квітня 2024
15 квітня 2024

НОГИ У СІЛЬ

 

Через застуду, обмороження можуть боліти ступні ніг. Для лікування скористайтеся таким народним засобом:

- До 1 кг солі додати 3 столові ложки гірчичного порошку. Добре розмішати і нагрівати на сковорідці, допоки сіль не почне «пострілювати». Потім сіль з гірчичним порошком пересипати у широку миску, одягнути на ступні тонкі шкарпетки, опустити ноги у суміш і гріти їх впродовж 20 хвилин. Процедуру краще приймати ввечері перед сном. Достатньо 10-12 процедур.

СУШИМО КАЛИНУ

Як правильно сушити заготовлені ягоди калини, щоб вони не втратили своїх лікувальних властивостей?..

- Кетяги калини слід сушити у добре провітрюваному приміщенні (наприклад, на горищі), обов'язково у затінку, а не на сонці. Найкраще підвішувати їх на мотузці.

- Самі ягоди калини (відділені від кетягів) можна сушити у газовій духовці на дуже слабенькому вогні (ледь горить), але дверцята духовки мають бути відчиненими.

Зберігати засушені кетяги, ягоди слід у паперових пакетах, у сухому місці.

НЕ ПЕРЕЇДАЙТЕ!

Старші люди кажуть: «Що забагато з'їли - то не є здорово!». Втім, якщо таке вже й трапилося - надмірно спожили м'ясних продуктів, відчуваєте біль у шлунку - тоді:

- До 40-50 мл горілки додайте на кінчику ножа меленого перцю. Випийте за раз. (Але не зловживайте такими «ліками»!). Через 10 хвилин випийте горнятко гарячого чаю з ромашки чи звіробою.

Застереження: перець протипоказаний при виразці шлунка чи дванадцятипалої кишки!

ІНФЕКЦІЙНІ ЗАХВОРЮВАННЯ

- 1 столову ложку еспарцету піщаного (перед тим рослину сушать і подрібнюють) залити окропом - 300 мл. Настояти 1 годину у закритому кришкою посуді. Процідити. Пити теплим по 100 мл тричі на день за 20-25 хвилин до вживання їжі.

ТУБЕРКУЛЬОЗ ЛЕГЕНЬ

- 1 столову ложку подрібненого кореня живокосту залити окропом - 0,5 л. Посуд закрити кришкою і настояти у теплій духовці 2 години. Процідити. Випити протягом дня малими ковтками. Курс лікування - місяць. Повторити через місяць.

P.S. Корінь живокосту не можна кип'ятити, бо тоді він втрачає лікувальні властивості.

ВИКОРИСТАЙТЕ БРУНЬКИ СОСНИ

Для лікування екземи:

- 200 г бруньок сосни варити протягом години в 1 л води. Настояти до літеплої температури у закритому кришкою посуді. Процідити. У відварі змочувати марлю і прикладати її до уражених екземою ділянок шкіри. Кількість і тривалість процедур - довільна.

ПОЛИШАЙ НАС, ЛИШАЙ!

- Двічі на день натирайте лишай розрізаним навпіл зубчиком часнику. Через 20 хвилин змивайте теплим відваром  щойно заготовленого або засушеного листя берези (50 г листя на 1 л окропу; настоювати 45 хвилин).

ЗАЛЕЖНІСТЬ ВІД ІНСУЛІНУ

Хворим на цукровий діабет доречно щодня споживати хоча б по 50-75 г дрібно натертого кореня пастернаку, але без будь-якої термічної обробки. Він частково заміняє інсулін.

ЛІКУЄМО СУГЛОБИ

- Змішати мед і дрібно мелені зубці часнику (1:1). Отриману масу прикладати у вигляді компресів до хворих суглобів. Поверх накладати бинт і закутувати теплою шерстяною тканиною. Процедуру приймати на ніч перед сном.

ІМОВІРНІСТЬ ПЕЧІЇ

Якщо у вас захворювання шлунка, то надмірне споживання молочних продуктів може спричинити печію. (Щоправда, не у всіх людей таке трапляється). Втім, при проявах печії обмежуйтеся від споживання молока, сира, сметани, кефіру...

 

 

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.