Останні новини
28 березня 2024
25 березня 2024

ЗДАТНІСТЬ ЗБЕРІГАТИ

 

 

Виявляється, що лікувальні властивості здатні зберігати аж 6 років кореневища калгану; 4 роки - кора верби і калини (але якщо заготовити молоду); 2 роки бруньки берези. А от корінь аїру доведеться заготовляти щороку.

Загалом більшість рослин зберігають лікувальні властивості протягом року (від сезону заготівлі - до сезону), наприклад, звіробій, ромашка, подорожник... Зцілителі радять навіть запаси меліси, м'яти поновлювати щороку.

ВІТАМІНИ ДАРУЄ ПРИРОДА

Чай для зміцнення імунної системи організму:

- 10 плодів горобини червоної й 1 столову ложку подрібненого листя кропиви дводомної (горобину беруть щойно заготовлену або заморожену, а листя кропиви засушене) залити окропом - 0,5 л. Настояти у закритому кришкою посуді 2 години. Процідити. Протягом дня випити за 3-4 рази. Курс лікування - місяць. Повторити через місяць.

Споживайте якомога більше свіжих фруктів, ягід!

СОНЯШНИКОВА НАСТОЯНКА

Завжди майте напоготові ліки від застуди. Серед них - соняшникову настоянку. Рецепт приготування:

- Щойно заготовлені пелюстки соняшника утрамбувати у банку - 0,5 л і залити «по вінця» 70-процентним спиртом. Посуд закрити металевою кришкою. Настояти 14 днів у темному, але теплому місці. Процідити. Рідину зберігати в герметично закритому скляному посуді в холодильнику.

У випадку застуди пити по 1 столовій ложці тричі на день за 20 хвилин до вживання їжі. Курс лікування - три дні. Не більше! Повторити можна через місяць, якщо знову застудилися.

ОБГОРНІТЬ ЛОПУХОМ

У давнину, щоб лікувати забоїни, листя лопуха розтирали долонями (має проступити сік) й обгортали ним травмоване місце, а поверху - теплою тканиною. Скористайтеся давньою порадою! Процедуру краще приймати на ніч.

У випадку головного болю свіжий листок лопуха клали на потилицю.

На жаль, таке лікування належить до сезонних.

ЗМІЦНЮЄМО СУДИНИ

- 600 г меду (беремо за вагою) залити медичним спиртом - 0,5 л. Добре розчинити. Вживати по 1 чайній ложці тричі на день. Курс лікування - 30 днів. Повторити через 10 днів. Протягом року - 5-6 курсів. Такі ліки зберігати в холодильнику.

БОРОШНО КУКУРУДЗИ

Хворим на гіпертонію:

- Ввечері 1 столову ложку кукурудзяного борошна засипати у скляну банку, залити окропом - 200 мл і закрити посуд кришкою. Вранці добре розмішати. Випити натще за 20 хвилин до сніданку.

НА СОН

Долаємо безсоння:

- 200 мл молока налити в емалевий посуд. Додати половину чайної ложки насіння маку (купувати тільки у крамницях!). Довести до кипіння і кип'ятити на малому вогні 2 хвилини, помішуючи дерев'яною ложкою. Випити гарячим на ніч перед сном.

«ПОЦІЛУНОК»

До тріщин на губах прикладайте тепле, але не гаряче, печене яблуко. Краще брати плоди жовтого кольору. Кількість і тривалість процедур - довільна.

ВІДМОВИТИСЯ!

Коли болить горло, підвищена температура, слід відмовитися від споживання кави! Пийте неміцний теплий чай.

КЕПСЬКИЙ СМАК, АЛЕ...

При головних болях потрібно пити тричі на день за 20 хвилин до вживання їжі по 50 мл свіжого картопляного соку. Смак у нього кепський (принаймні, як для кого), але користь - неймовірна!

 

 

 

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.