Останні новини
16 квітня 2024
15 квітня 2024

ДИКИЙ МЕД

 

 

Такий феномен, мабуть, важко пояснити і досвідченим пасічникам, і досвідченим народним зцілителям. Але останні радять:

- Для хворої печінки особливо корисний мед диких бджіл (дикий мед), які рояться здебільшого у лісах - селяться у дуплах дерев чи деінде. Денна норма - 1-2 чайні ложки. Все ж, час від часу слід робити перерву у споживанні.

КРОВ'ЯНИЙ ТИСК

Яблука прекрасно понижують кров'яний тиск. Людям з підвищеним тиском доречно з'їдати натще (за 20 хвилин до сніданку) 1-2 яблука. Для споживання краще брати напівкислі плоди зеленого кольору.

КАСТОРОВА ОЛІЯ

Натираючи касторовою олією грудну клітку, спину, швидко позбуваємося застуди, болю у легенях, дихальних шляхах. Процедуру приймати тричі на день. На ніч перед сном - обов'язково!

ЗАШКОДИТЬ!

Пам'ятайте, що свіжий сік моркви протипоказаний при захворюваннях печінки, тонкої кишки, виразках шлунка чи дванадцятипалої кишки!

КУКУРУДЗА, КАЧАНИ...

Коли варите молоді качаний кукурудзи, не забувайте про ніжні салатові листочки, що їх обгортають, і «косички». Такі «відходи» лікують печінку, виводять зайвий холестерин:

- 100 г щойно заготовленої сировини покласти в емалевий посуд і залити теплою водою - 2 л. Посуд накрити кришкою. Довести до кипіння і кип'ятити на малому вогні 7-8 хвилин. Настояти 1 годину. Процідити. Пити теплим по 100 мл тричі на день. Ще не спожитий відвар зберігати в холодильнику. Скористайтеся сезоном!

АНГІНА

У разі захворювання на ангіну:

- Капнути 2-3 краплі олійки чайного дерева на пакетик з чаєм (чорний, зелений) і заварити як звичайний чай. Настояти до температури +28-30 С. Полоскати горло двічі на день, щоразу готуючи свіжу заварку.

ВІДРАЗА

Чебрець, полин гіркий польовий, квіти волошки створюють відразу до алкоголю:

- 1 столову ложку засушеного подрібненого збору (рослини брати порівну) залити окропом - 300 мл. Настояти 1 годину. Процідити. Пити по 50 мл 5-6 разів на день. Курс лікування - 21-30 днів. Повторити, якщо необхідно, через 10-12 днів.

Головне - бажання перемогти зеленого змія!

НА ПОЧАТКОВІЙ СТАДІЇ

Початкову стадію цукрового діабету лікують таким народним засобом:

- 3 столові ложки засушених ягід суниці лісової засипати в емалевий посуд і залити теплою водою - 400 мл. Посуд закрити кришкою. Довести до кипіння і кип'ятити на малому вогні 5 хвилин. Настояти 1 годину. Не проціджувати. Пити по 100 мл чотири рази на день. Ягоди також можна спожити.

- Корисно споживати засушені ягоди ожини. Але збирають напівзелені.

 

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.