Останні новини
25 березня 2024
24 березня 2024

ШТАНЦІ З ПІСКОМ

 

Дітям, хворим на дисплазію стегнових суглобів, колись одягали штанці з піском. Для цього:

- Шили подвійні штанці, засипали у них чистий річковий пісок, попередньо нагрітий на сковорідці, і одягали їх на дитину.

ЗАГОСТРЕННЯ ГАСТРИТУ

Порошок з кореня аїру лікує гастрит. Під час загострення недуги вживати 3-4 рази на день по четвертині чайної ложки порошку і запивати теплою водою - 100 мл.

Так само лікують приступи печії. Соду краще не вживати, бо вона лише призупиняє печію, але подразнює шлунок, а аїр - лікує.

НАНОСИМО НА ПРОЛЕЖНІ

- 100 г листя подорожника перемолоти на м'ясорубці. Отриману масу покласти у скляну банку і додати 50 г (за вагою) меду. Все ретельно розмішати. 30 хвилин нагрівати на водяній бані. Мазь готова. Зберігати її слід у холодильнику у добре закритому посуді і холодною наносити на місця пролежнів.

* * *

Лікують пролежні і свіжим курячим яйцем. Але перед тим, як його розбити і добре збити білок і жовток, яйце слід потримати у холодильнику 1-2 години. Після кожної процедури (не більше 2 годин) місця пролежнів слід помити теплою водою.

ГИКАВКА

- До 200 мл холодної води додати 1 чайну ложку оцту. Випити малими ковтками.

СТОМАТИТ

Приготувати міцний настій шавлії:

- 1 столова ложка подрібненої рослини на 200 мл окропу. Настояти до літеплої температури. Процідити. Полоскати ротову порожнину 3-4 рази на день, щоразу готуючи свіжий настій.

ПОСНІДАЛИ І...

При захворюваннях печінки, як правило, протипоказані гострі і кислі страви. Але тільки не квашена капуста:

- Через 20 хвилин після сніданку доречно спожити 50 г квашеної капусти, або випити 50 мл соку з неї.

ВИВОДИТЬ СОЛІ

Свіже виноградне листя, додане до салатів, виводить з організму зайві солі.

НЕЙМОВІРНО!..

Позбутися наркотичної залежності допоможе... малина. Їжте її ягоди (свіжі, морожені) скільки зможете! Та, головне, бажання: не буду наркоманом!

* * *

- 100 г квіточок малини залити горілкою - 0,5 л. Настояти 10 днів у темному, але теплому місці. Процідити. Пити по 1 столовій ложці тричі на день. Не зловживати! Бо від одного лиха до іншого - крок...

КАТЕГОРИЧНО!..

Хворим на епілепсію категорично заборонено паритися у лазні, приймати гарячі ванни!

ЛІКИ ВІД ЗАКРЕПІВ

- 20 г плодів рослини жостір проносний залити окропом - 200 мл. Кип'ятити на малому вогні 3-4 хвилини. Настояти 10 хвилин. Процідити. Випити на ніч перед сном лише 100 мл.

ВЕСНЯНІ ВІТАМІНИ

Поки весною не дозріла городня зелень(цибуля, щавель...) частіше готуйте салати з коренеплодів селери і поповнюйте організм вітамінами.

 

 

 

 

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.