Останні новини

СПРАВНО ЛІКУЄ!

 

Народний засіб лікування кашлю:

- 1 столову ложку подрібнених квіточок мати-й-мачухи залити окропом - 400 мл. Настояти 20 хвилин у закритому кришкою посуді. Процідити. Пити теплим по 100 мл чотири рази на день.

ЧЕРВОНЕ ГОРЛО

Запалення горла - неабиякий негаразд... Тоді:

- Дрібно натерти червоний буряк. Через марлю відтиснути сік (маєте отримати не менше 150 мл рідини), додати 2-3 столові ложки свіжого лимонного соку. Добре розмішати. «Коктейль» підігріти до температури +36-38 С. Полоскати горло. Процедуру приймати 3-4 рази на день.

ЯК ВІДРІЗНИТИ?..

Прополіс допоможе від багатьох недуг, зокрема при захворюваннях горла, але тільки свіжий. Щоб відрізнити його від старого (слабшого):

- Коли жуєте свіжий прополіс, то у роті злегка пече і «німіє» язик.

Прополіс краще зберігати не більше року у холодильнику.

СКЛЯНКА КЕФІРУ

Якщо у вас проблеми зі стравоходом, закрепи:

- Випийте натще 200-250 мл кефіру. Тільки не холодного, а кімнатної температури. Але на 2 години відмовтеся від сніданку.

ЖІНКАМ І ЧОЛОВІКАМ

Тим, хто регулярно споживає червоний буряк, не загрожує склероз судин. Він позитивно впливає на функцію статевих залоз у жінок і чоловіків.

ВСЮДИ РОСТЕ

Де тільки не зустрінеш пустирника (глуху кропиву, собачу кропиву) - на пустирях, попід плотом, росте у садку і на городі... Борються з рослиною, як з бур'яном. Попри це, вона - добрі ліки для серця, зокрема, коли прискорене серцебиття і підвищений тиск:

- 1 чайну ложку подрібненої рослини залити окропом - 200 мл. Настояти 20 хвилин у закритому кришкою посуді. Процідити. Пити по 50 мл чотири рази на день.

Коли недуга особливо загострилася, то приготуйте подвійну порцію:

- 2 чайні ложки сировини на 400 мл окропу. Пити по 100 мл чотири рази на день.

ПОЖИВНИЙ ПРОДУКТ І ЛІКИ

Олія з волоського горіха необхідна людям похилого віку. Це не тільки цінний продукт, а й ліки для тих, хто страждає на гіпертонію, атеросклероз, ішемічну хворобу серця, хронічний гепатит, підвищену кислотність шлункового соку...

ЛУСКАТА ШКІРА

- 1 чайну ложку насіння кропу (або подрібненого зеленого листя рослини) залити окропом - 200 мл. Настояти 40 хвилин. Процідити. Пити по 50 мл чотири рази на день за 15-20 хвилин до вживання їжі. Курс лікування - три тижні. Повторити через тиждень.

НАЛАГОДИТЬ РОБОТУ КИШКІВНИКА

Людям похилого віку з атонією кишківника ягоди горобини допоможуть налагодити травлення:

- З'їдайте щодня хоча б по 15-20 свіжих або заморожених ягід червоної горобини.

ПРОЧИЩАЮТЬ СУДИНИ

- 1 чайну ложку щойно заготовлених листочків грициків звечора залити холодною кип'яченою або джерельною водою. Настояти мінімум 8 годин. Вранці процідити. Пити по 1-2 столові ложки чотири рази на день. Скористайтеся сезоном! Для прочищення судин використовують тільки свіжі листочки грициків!

 

 

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.