Останні новини
16 квітня 2024
15 квітня 2024

ВМІСТ КАРТОПЛІ

 

 

Сира картопля містить крохмаль. Наш організм інколи потребує його. Тоді:

- Дрібно натерти одну картоплину (беріть середній плід). Через марлю відтиснути сік в окремий посуд. До нього додати половину чайної ложки картопляної «кашки». З'їсти за раз натще за 15-20 хвилин до сніданку. Такі народні ліки приймають тільки раз на добу. Курс лікування - 10 днів.

ХРУЩІ НАД ВИШНЯМИ ГУДУТЬ...

Лікування ревматизму допоможуть хрущі:

- Ловіть їх у травні, і зробіть це за один вечір, щоб хрущі були живими. Відразу наповніть шкідливими комахами половину півлітрової банки. Залийте горілкою «по вінця». Посуд герметично закрийте. Доведеться настояти 10 днів у темному, але тплому місці. Процідити. Настоянку втирати у хворі місця вранці та ввечері перед сном.

P.S. Борони Боже пити таку оковиту!

ЗНИЗИТИ ТИСК ДОПОМОЖУТЬ...

Овочі - огірок, кабачок, червоний буряк, морква, картопля...

Фрукти - абрикоси, ананаси, апельсини, гарбузи, грейпфрути, банани... Та, насамперед, яблука!

Ягоди - чорноплідна горобина, смородина, полуниця, малина, суниця лісова, ожина, брусниця, журавлина, шовковиця (особливо біла), чорниця... Та, насамперед, калина!

Городня зелень - петрушка, кріп...

Лікарські трави - м'ята перцева, цикорій, календула, кульбаба (корінь), спориш, кропива дводомна, лопух (молоде листя), подорожник...

КВАСИМО!..

Квашений огірок протистоїть грипу, понижує температуру. лікує застуду. Але, на жаль, він протипоказаний тим, у кого негаразди зі шлунком - виразка, підвищена кислотність.

КУПАННЯ

Якщо у дитини прілості:

- Частіше купайте її, додаючи до ванночки любисток. (Однаково використовують свіжу і засушену рослину).

МОРЕ ШУМИТЬ...

Трапляється, що вночі дитинка не може заснути. Ні, не вередує, але й не спить. Існує «хитрий маневр»:

- Почергово прикладайте до її вушок морську мушлю і примовляйте щось на кшталт: «Чуєш, як море шумить?..». Така процедура заспокоює малюка, навіює на сон.

 

 

 

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.