Останні новини
16 квітня 2024
15 квітня 2024

ВЕСНЯНЕ ЗАГОСТРЕННЯ

 

 

Весною особливо загострюються запальні процеси в суглобах. Для їх лікування готуйте вербовий відвар:

- 1 столову ложку подрібненої молодої кори верби залити окропом - 0,5 л. Кип'ятити 10 хвилин. Настояти 1 годину у закритому кришкою посуді. Процідити. Настій пити теплим по 100 мл чотири рази на день. Курс лікування - 21 день. Потім зробити перерву на 5-7 днів і продовжити курс лікування ще на 10-12 днів.

ІНТЕНСИВНЕ НАТИРАННЯ

Болять суглоби?..

- 100 г подрібнених молодих (недоспілих) зелених волоських горіхів залити 96-процентним спиртом - 0,5 л. Посуд щільно закрити. Настояти 10 днів у темному, але теплому місці. Не проціджувати. Використовувати для натирань. Процедуру приймати 3-4 рази на день. На ніч перед сном - обов'язково! Можна закутати теплою тканиною.

Якщо готуєте горіхову настоянку для внутрішнього вживання, то замість спирту залити горіхи горілкою - 0,5 л. Пити по 1 столовій ложці чотири рази на день. Не зловживати!

НЕПЕРЕВЕРШЕНИЙ ЧЕБРЕЦЬ

Трава чебрець здатна підсилювати імунітет. У свіжому вигляді додавайте її у салати.

Крім того, заготуйте чебрець на зиму. Раз на місяць настоєм трави робіть загальне обмивання тіла:

- 4 столові ложки подрібненої сухої рослини залити окропом - 1 л. Настояти 1 годину у закритому кришкою посуді. Процідити. Обмивайтеся на здоров'я!

ШИПШИНОВИЙ НАСТІЙ

У будь-яку пору року ваш імунітет підсилить шипшина. Найкраще готувати настій з неї:

- Ввечері 7-8 ягід шипшини засипати у термос і залити окропом - 1 л. Настояти мінімум 12 годин. Не проціджувати! Пити як чай за 30 хвилин до вживання їжі.

ПОГІРШЕННЯ ЗОРУ

Подрібнені свіжі листки та квіти герані кімнатної розтерти у долонях, щоб проступив сік. Отриману «кашку» покласти на листочок капусти і прикладати до хворих очей. Процедуру приймати по 10-15 хвилин вранці та ввечері. Курс лікування - два місяці. Повторити через місяць.

ЗАСУШЕНА ЧИ СВІЖА...

Сік і відвар з груш (свіжих, засушених) - чудовий сечогінний засіб. Він подрібнює у нирках та сечовому міхурі каміння, пісок, виводить їх з організму природним шляхом. Але такий відвар не вживати натще!

Протягом дня можна випити 800 мл рідини у перервах між вживанням їжі. Але через кожних 4-5 днів робіть перерву на 2-3 дні.

Спосіб приготування: 100 г подрібнених плодів груш на 1 л рідини. Довести до кипіння і кип'ятити 5-7 хвилин.

Я ВАМ НЕ ПТАШКА...

Пригадайте популярну репліку з кінофільму (навіть стала анекдотом):

- Вранці «пшонка» (пшоняна каша), ввечері «пшонка»... Я вам не пташка!..

Але марно нехтувати пшоняною кашею! Просо, виявляється, є одним із засобів протистояння онкологічним захворюванням, призупиняє ріст пухлин.

ЯКЕ М'ЯСО КРАЩЕ СПОЖИВАТИ?..

Людям старшого віку не обов'язково ставати вегетаріанцями. І їм потрібно споживати м'ясо - не більше 100 г на день. Але протягом тижня робити перерву на два дні, скажімо у середу та п'ятницю встановити строгий піст. Тим паче, що це - ще й дотримання церковної традиції!

Втім, зверніть увагу на м'ясо з мінімальним вмістом жиру. До речі, кролик - дуже смачний і дієтичний!

ЗАПИВАТИ ВИНОМ

Тим, хто споживає багато м'яса (є і такі вельми охочі поласувати), доречно випити протягом дня 100-150 мл червоного натурального вина (з червоних сортів винограду). Звісно, йдеться тільки про дорослих.

Але пам'ятайте: у їжі та алкоголі потрібно завжди себе стримувати!

 

 

 

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.