Нирки, як і печінка — фільтр організму. Їх час від часу потрібно очищати:
- 2 столові ложки подрібненого листя смородини залити окропом - 700 мл. Настояти 20 хвилин. Процідити. Випити протягом дня за 4-5 разів. Курс лікування - 10 днів. Повторити через 30-35 днів.
ОТО ЛОПУХ!..
До овочевого рагу додайте трішечки кореня лопуха. Це покращить травлення і навіть запобігатиме утворенню злоякісних пухлин.
ПРИЙШЛА ПОРА ЗАСТУДИ...
У холодний період року можна швидко застудитися. На жаль, таке трапляється часто. Тоді у разі нежиті:
- Корисно вживати відвари заморожених (про свіжі, звісно, взимку не йдеться) або засушених ягід суниці і малини. А перед сном зробити інгаляцію з настоїв листя шавлії і полину.
НАСТОЯНКА З МЕЛІСИ
- 1 столову ложку подрібненої трави меліси залити горілкою - 100 мл. Посуд щільно закрити. Настояти 14 діб у темному, але теплому місці. Процідити. Такою настоянкою змащують пухирці в роті. Процедуру приймати 3-4 рази на день, але перед тим щоразу ополіскувати ротову порожнину літеплою водою.
РЕДЬКА ВИВОДИТЬ
Чим вивести камінці з жовчних каналів?..
- Дрібно натерти редьку. Відтиснути сік. (Маєте отримати 200 мл рідини). Розчинити у ньому 2 столові ложки меду. Пити по 50 мл чотири рази на день. Курс лікування - 14 днів. Не більше! Повторити, якщо необхідно, через 30-35 днів.
Застереження: протипоказано при виразці шлунка чи дванадцятипалої кишки! Спитайте поради у лікаря!
ЗАПОРУКА
У людей, які полюбляють салати зі свіжої капусти, виліковується виразка шлунка. Така страва є надійною запорукою від онкологічних захворювань шлунка. Їжте на тиждень хоча б по 250-300 г свіжої капусти. Прекрасно, коли по 100 г раз на день, але п'ять разів на тиждень.
ПОРОШОК НА РАНУ
Стару кору верби засушити і перетерти на порошок. Ним посипають рани, які кровоточать, довго не гояться.
У ШПИНАТІ - МАГНІЙ
Якщо організму потрібен магній, то його вдосталь у шпинаті. Але споживати без термічної обробки. З'їдайте хоча б 300-400 г протягом тижня.
До речі, шпинат лікує хворе серце.
З ВЕРБОВИХ БРУНЬОК
Коли часто потерпаєте від головного болю:
- 1 столову ложку подрібнених вербових бруньок (використовують і засушені) залити теплою водою - 0,5 л. Довести до кипіння і кип'ятити 5-7 хвилин. Настояти 20 хвилин. Процідити. Протягом дня випити за 3-4 рази. Вживати тільки під час загострення недуги.