Останні новини

НЕ ВІДМОВЛЯТИСЯ!

 

 

У деяких дітей фруктові соки (виноградний, апельсиновий...) викликають алергію - з'являються висипки на шкірі, червоні плями, насамперед на обличчі. Але це не значить, що слід відмовлятися від цінних вітамінних напоїв. Тоді розбавляйте сік літеплою кип'яченою водою - 1:1. Також варто скористатися порадою лікаря-алерголога.

ЗНИЖУЄ ТИСК

Коли занадто високий тиск, не поспішайте «збивати» його таблетками, а спробуйте народний лікувальний засіб:

- Випийте за раз 250-300 мл свіжого соку гарбуза.

ДОПОМІЖНИЙ ЗАСІБ

Лікуючи глаукому, додавайте в їжу корицю і чебрець. Використовуйте їх, як приправи. Не відмовляйтеся від меду.

ЧАСТІШЕ ПОРАДИ, АНІЖ ЗАСТЕРЕЖЕННЯ

У рецептах народної медицини частіше зустрічаємо поради щодо лікування тих чи інших недуг, але менше застережень (протипоказань). Рослина, здавалося б, чудодійна, однак не для всіх. Так от, щодо калини:

- Не варто застосовувати плоди калини при варикозному розширенні вен, тромбофлебіті, гастриті з підвищеною кислотністю шлункового соку, підвищеному згортанні крові (адже, як наслідок, може утворитися тромб). Пам'ятайте, що калина здатна понижувати тиск. Якщо хворі на таку недугу надмірно споживають ягоди калини, то це тільки погіршить стан їхнього здоров'я.

ВАРЕНИЙ КАБАЧОК

Його корисно споживати і дорослим, і дітям. Адже він покращує роботу шлунка.

ЇЖ АНАНАСИ...

Пригадуєте рядки вірша Володимира Маяковського: «Їж ананаси, рябчики жуй...»? Утім, не про поезію...

Ананас для нас - екзотичний фрукт. Він зрідка з'являється на столі, скажімо, у новорічну ніч, та й не всім «по кишені» придбати його. Хоча варто сказати про користь ананаса. Плід здатний підвищувати імунну систему організму, насамперед у дітей. Це вже з'ясували й українські зцілителі. Отож, подбайте про малечу!..

ГУСТЕ І ПИШНЕ

Щоб волосся було густе і пишне, вмивайте його відваром зі злинки канадської і любистку:

- 100 г засушеного подрібненого збору залити теплою водою - 3 л. Довести до кипіння і кип'ятити 3-5 хвилин. Настояти до температури + 35 С. Процідити. Вмивати голову 3-4 рази на тиждень. Процедуру приймати протягом двох місяців. Повторити через два місяці.

ПОЗИТИВНА ЕНЕРГЕТИКА

Чимало господинь, закоханих у квіти, вирощують мирт. І це добре! Зцілителі вважають, що вічнозелена рослина віддає позитивну енергетику, заспокоює нервову систему. А з його листочків (1 десертна ложка на 200 мл окропу) готують чай, який лікує від безсоння. Тож краще його пити на ніч.

 

 

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.