Останні новини
28 березня 2024
25 березня 2024

ЗОЛОТА РИБКА

 

Щоб у дитини (йдеться про дітей віком від 5 років) належно розвивалися кістки, міцніли, потрібно:

- Хоча б двічі на тиждень споживати по 100 г вареної (!) риби. Краще брати річкову.

У хлопчиків, особливо починаючи з дванадцятилітнього віку, часто трапляється, що з носа раптово тече кров. Хоча самопочуття дитини задовільне, тиск у нормі. Батькам не варто надмірно перейматися такими фізіологічними змінами у свого чада, але готуйте настій:

- По 1 чайній ложці подрібненої трави меліси і м'яти (брати засушений збір) залити окропом - 250 мл. Настояти 20 хвилин. Процідити. Протягом дня дитина має випити цей настій за 3-4 рази. Пити теплим, але не гарячим.

СПЕРШУ - МИЛО!

Використовуючи різні засоби (в т.ч. і народні) для лікування гнійних ран, не забувайте про золоте правило:

- Спочатку рану потрібно обробити теплою водою і господарським милом! Робіть це перед кожною процедурою!

ПЕРЕЦЬ В ОКОВИТІ

- 2 середніх стручки червоного пекучого перцю подрібнити і кинути і пляшку з горілкою - 0,5 л. Посуд герметично закрити. Настояти 14 днів у темному, але теплому місці. Проціджувати не обов'язково. При погіршеному травленні пити по 1 чайній ложці 5-6 разів на день. Не зловживати!

ПОРЯТУЄ ВІД ГОЛОВНОГО БОЛЮ

Корінь, листя, цвіт (їжачки) реп'яха однаково мають цілющі властивості. Тому народні зцілителі часто заготовляють усю рослину під час цвітіння. У випадку головного болю:

- 1 столову ложку засушеного подрібненого реп'яха залити окропом - 400 мл. Кип'ятити 5 хвилин. Настояти 1 годину у закритому кришкою посуді. Процідити. Протягом дня випити за 3-4 рази.

НАТУРАЛЬНЕ СНОДІЙНЕ

Свіжий сік гарбуза - натуральне снодійне. Якщо потерпаєте від безсоння, то випийте на ніч 150 мл гарбузового соку. Такий сік дають і дітям, які часто прокидаються вночі.

ПЕРЕОХОЛОДЖЕННЯ

Після сильного переохолодження (однак не йдеться про обмороження) слід негайно прийняти гарячу ванну. Перед тим у воду додати гірчичного порошку з розрахунку 1 столова ложка на 50 л води.

Не завадить гарячий чай!

 

 

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.