Останні новини

ПРОТИСТОЇТЬ ЧЕРЕДА

 

 

Колись для дітей робили купіль із череди трироздільної і тим лікували від рахіту, золотухи... Та й не тільки:

- У гарячу (окріп) ванну з розрахунку на 40 л води клали пучечок (100 г) засушеної череди трироздільної. Ванну накривали цупкою тканиною. Як тільки вода досягла оптимальної для купелі для купелі температури, череду виймали і купали дитину. Процедуру доречно приймати чотири рази на тиждень.

ПНЕВМОНІЯ

Пийте чай з лікарських рослин - цвіт липи, квіти ромашки, квіти бузини чорної (2:1:1):

- 1 столову ложку подрібненого засушеного збору залити окропом - 200 мл. Настояти 15 хвилин у закритому кришкою посуді. Процідити. Пити по 50 мл чотири рази на день. Курс лікування - до повного одужання.

СИНІЙ ЛЬОН, СИНІЙ ЛЬОН...

При захворюванні слизових оболонок травного тракту пийте відвар насіння льону:

- 1 чайну ложку насіння залити окропом - 100 мл. Збовтувати 15 хвилин. Краще використати дерев'яну ложку. Пити теплим тричі на день за 30 хвилин до вживання їжі.

Протипоказано при поганій прохідності кишківника.

До речі, таке насіння льону продається в аптеках.

ЩОБ ТАКЕ НЕ СПІТКАЛО...

Інколи передозування алкоголем - це можливість опинитися за крок до запою, а потім - хронічного алкоголізму. Так! Це - хвороба! Щоб таке не спіткало, приготуйте рослинний збір - корінь левзеї, трава звіробою, трава чебрецю, м'ята (3:2:2:1):

- 1 столову ложку суміші засипати у термос і залити окропом - 0,5 л. Настояти 6-7 годин. Процідити. Протягом дня випити за 3-4 рази.

ГНІЙНИЙ ОТИТ

У разі гнійних отитів можна вводити (закапувати) в ніс кашку з цибулі ріпчастої або її сік:

- Процедуру приймати 3-4 рази на день по 3-4 краплі у ніздрю.

СПЕРШУ - ПОМІДОР

Відчуваєте негаразди з печінкою?... Консультації з лікарем і дотримання його порад - це найперше! А ще спробуйте такий народний засіб:

- Вранці натще (за 15-20 хвилин до сніданку) з'їсти один середній помідор, або випити 50-75 мл свіжого томатного соку. Солі не додавати!

Протипоказано при хворих нирках та сечовому міхурі!

ЯК ОТРИМАТИ СІК З ОБЛІПИХИ

Варто знати, що ягоди обліпихи (їх заготовляють після перших приморозків) містять багато вітаміну С. Він добре зберігається й в обліпиховому соці. Та як його отримати, щоб зберіг свою цілющість?..

- Подрібнені ягоди обліпихи покладіть в емалевий посуд. Залийте теплою водою, щоб рідина ледь покрила ягоди. Підігрійте до температури +50 С. Процідіть через марлю, складені вдвоє. Розлийте в скляні банки. Банки відразу слід герметично закрити. Сік зберігати у холодну місці.

СУХІ РУКИ

Ванночки з крохмалем корисні для з сухою шкірою рук:

- 2 чайні ложки крохмалю розчинити у 400 мл теплої води. Процедуру приймати тричі на тиждень, щоразу по 25-20 хвилин. До речі, така процедура ще й зміцнить нігті.

 

 

 

 

 

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.