Останні новини
28 березня 2024
25 березня 2024

ВРАНЦІ І ВВЕЧЕРІ

 

 

Хворим на гіпертонію:

- Вранці натще і ввечері перед сном з'їсти по 1 чайній ложці подрібненого у кавомолці насіння кропу і запити теплою водою - 200 мл.

«МІШКИ» ПІД ОЧИМА

При набряках під очима (у народі це інколи називають «мішки» під очима), що з'явилися внаслідок перевтоми, безсоння, слід покласти на повіки теплі примочки з чаю. Процедуру приймати кілька разів на день по 15-20 хвилин. Однак найкращі ліки - відпочинок.

РОЗУМОВЕ ПЕРЕНАПРУЖЕННЯ

- Зубці голівки часнику (брати середніх розмірів) очистити від лушпиння, подрібнити і залити соняшниковою олією - 200 мл. Настояти протягом доби у холодному місці. Потім додати 1 чайну ложку лимонного соку. Вживати по 1 столовій ложці двічі на день - за 30 хвилин до сніданку і за 30 хвилин до вечері. Курс лікування - місяць.

ПНЕВМОНІЯ

Негайно звертайтеся до лікаря, викликайте швидку! Перед візитом:

- Можна випити склянку (200 мл) гарячого молока, у якому розтопити 1 столову ложку вершкового масла або смальцю. У процесі лікування таку порцію також вживати раз на день.

КАТАРАКТА

Найчастіше у зціленні від катаракти народна медицина використовує очанку:

- 1 чайну ложку подрібненої рослини залити окропом - 200 мл. Настояти 30 хвилин. Процідити. Пити по 50 мл чотири рази на день за 20-25 хвилин до їди. Після 25 днів вживання зробити перерву на 5-7 днів.

СИРИЙ  СІК ГОРОБИНИ

Пити щодня по 50 мл свіжого сирого соку ягід горобини червоноплідної. Вони, як відомо, містять багато вітамінів. Додавайте до соку 1 чайну ложку меду. Це зміцнить ваш організм.

Дітям, віком від 5 років, давати половину порції; меншим - по 1 столовій чи 1 десертній ложці.

Скористайтеся сезоном!

ЧАСТО БОЛИТЬ ГОЛОВА У ДИТИНИ...

Трапляється, що і в дітей часто болить голова... На жаль, не всі батьки можуть забезпечити свою малечу належним калорійним харчуванням, вітамінними продуктами. Причини можуть бути різні. Але, у будь-якому випадку полікуйте своє чадо настоєм листя чорної смородини (використовують і засушений збір):

- 3 столові ложки подрібненого листя чорної смородини залити окропом - 200 мл. Настояти 30 хвилин. Процідити. Пити:

- Дітям 3-7 років по 1 чайній ложці 3-4 рази на день за 15-20 хвилин до вживання їжі.

- 8-12 років - по 1 десертній ложці.

- Старше 12 років - по 1 столовій ложці.

Курс лікування - 10-12 днів. Повторити, якщо необхідно, через 20-15 днів.

ЗЕЛЕНЬ ПЕТРУШКИ

Якщо відчуваєте гострий біль у нирках:

- 5 столових ложок щойно заготовленої подрібненої зелені петрушки залити окропом - 0,5 л. Настояти 30 хвилин. Процідити. Протягом дня випити за 6-7 разів. На жаль, таке лікування належить до сезонних.

ЗАЛИШАЙТЕСЯ ПРИВАБЛИВОЮ ЖІНКОЮ!

Щоб зберігати привабливість довгі роки, 1-2 рази на місяць треба очищати шкіру обличчя. Серед багатьох засобів існує і такий стародавній рецепт:

- Насипте у горнятко кукурудзяного борошна і додайте трохи теплої води. Перемішайте, щоб утворилося тісто. Його на 15 хвилин наносять на розпарене обличчя. Опісля маску змийте теплою водою.

 

 

 

 

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.