Останні новини
28 березня 2024
25 березня 2024

ЗАБИТЕ МІСЦЕ

 

 

Отримали травму? З'явився синець? Болить?.. Скористайтеся підручним засобом:

- Дрібно натріть моркву і змішайте з медом — 1:1. Прикладайте до травмованого місця у вигляді компресів.

ЧИМ ЛІКУВАТИ?..

Гнійні рани, які довго не гояться, добре лікувати таким народним перевіреним засобом:

- Сухе листя волоського горіха перетерти на порошок. 1 столову ложку цього порошку залити соняшниковою олією (тільки несолоною) - 100 мл. Настояти 9 днів у темному, але теплому місці. Не проціджувати. Перед тим, як наносити на рани, суміш гріти на водяній бані протягом 3-4 хвилин.

- Замість листя волоського горіха можна використати траву деревію. Готувати аналогічно.

СОНЯШНИК В... ОЛІЇ

Від опіків:

- 100 г подрібнених пелюстків квітки соняшника залити несолоною соняшниковою олією - 0,5 л. Настояти 9 днів у темному, але теплому місці. Не проціджувати. Наносити на місця опіків.

ПРИЩІ У ГОРЛІ

Якщо у горлі з'явилися гнійні прищі:

- Подрібніть 3-4 зубчики часнику і залийте окропом - 200 мл. Настояти до температури +28 С. Процідити. Полоскати горло тричі на день, щоразу готуючи свіжий настій. Через 5-7 хвилин після кожної процедури з'їсти 1 чайну ложку масла. (Не беріть з холодильника!). Але таке лікування - тільки для дорослих!

ПРИВЕРТАЄ ПРИВОРОТЕНЬ

Омолоджує шкіру настій з приворотню:

- 1 чайну ложку подрібнееної трави залити окропом - 200 мл. Настояти 30-40 хвилин у закритому кришкою і закутаному рушником посуді. Процідити. Пити по 50 мл чотири рази на день. Вживати протягом місяця. Повторити через місяць.

ЖІНКАМ ЗНАДОБИТЬСЯ

Звисання грудей:

- 2 жмені щойно заготовлених квітів люцерни (збирають рано-вранці з росою) подрібнити й вологими прикладати у вигляді компресів до грудей. Але, на жаль, таке лікування належить до сезонних.

З ПІВОНІЇ ГОТУЮТЬ ЧАЙ

Допомагає від головного болю:

- 1 чайну ложку засушеного подрібненого (якнайдрібніше) коріння півонії (заготовляють після того, як квітка відцвіла) залити окропом - 200 мл. Кип'ятити 5 хвилин. Настояти 10 хвилин у закритому кришкою посуді. Процідити. Під час головного болю протягом дня випити дві таких порції чаю.

ГОРІЛЧАНА НАСТОЯНКА

Для лікування нирок, сечового міхура:

- Бруньки тополі чорної, трава меліси лікарської, корені цикорію (використовують засушений збір у співвідношенні - 2:2:1). Збір подрібнити і ретельно перемішати. 100 г суміші залити горілкою - 0,5 л. Настояти 14 днів у темному, але теплому місці. Процідити. Пити по 1 чайній ложці тричі на день за 20-25 хвилин до їди. Не зловживати! Курс лікування - 3-4 місяці.

ЗАХВОРЮВАННЯ ОЧЕЙ

При будь-якому захворюванні очей у давніші часи практикували такий метод лікування:

- 50 г (за вагою) квітів конвалії залити горілкою - 0,5 л. Настояти 10 днів у темному, але теплому місці. Процідити. Пити  по 7 крапель на 1 чайну ложку води тричі на день. Курс лікування - 3-4 місяці.

P.S. Квіти конвалії заготовляють у травні. Тож запасіться ними. Для приготування ліків використовують і засушені.

 

 

 

 

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.