Останні новини
28 березня 2024
25 березня 2024

ПІДКАЗУЄ КУРОЧКА РЯБА...

 

 

Рвану рану, яка довго не гоїться, залити білком свіжого курячого яйця. Зверху накласти марлеву пов'язку. Такі процедури приймати по 1 годині 3-4 рази на день. Але після кожної процедури рану слід помити теплою водою з господарським милом. Це пришвидшить процес гоїння.

КРОПИВА СОБАЧА, АЛЕ НЕ ГАВКАЄ...

Кишкові кольки втамує кропива собача:

- 1 столову ложку подрібненої наземної частини рослини (використовують і засушену) залити окропом - 400 мл. Настояти 30 хвилин у закритому кришкою посуді. Процідити. Протягом дня випити за чотири рази.

Добре, коли під час приступів є нагода лягти у ліжко, розслабитись, покласти грілку на живіт.

ЛЮБИТЬ ТЕПЛО

Печінка любить тепло. Коли вона болить, то прийміть гарячу ванну і випийте гарячого чаю з медом. Добре було б приготувати чай із звіробою:

- 1 столова ложка подрібненої трави на 0,5 л окропу. Пити двічі на день по 250 мл, додаючи до кожної порції по 1 чайній ложці меду.

«ЗАЛАТАЄ...»

Аби не прогресувала виразка шлунка:

- Вранці натще з'їсти 1 чайну ложку масла і запити теплим (але не гарячим!) молоком - 200 мл. Легкий сніданок - через 45 хвилин.

ВУЗЛИКИ

Для жінок:

- Якщо у молочній залозі з'являються вузлики, то прикладайте зелене, щойно заготовлене, розтерте листя волоського горіха. Такі компреси ставити на ніч. На жаль, лікування належить до сезонних.

КИСЛА СЛИВА

Заготовте 150 г напівстиглих (зеленкуватих) слив. Видаліть кісточки. Сливи покладіть у скляний посуд і залийте горілкою - 0,5 л. Посуд щільно закрийте кришкою. Настояти 10 днів у темному, але теплому місці. Процідити.

- У випадку різкого пониження кислотності шлункового соку, пити по 1 столовій ложці 5-6 разів на день. Не більше! Не зловживати!

НІЧНА ПРОЦЕДУРА

Набряки на ногах натирають свіжим соком капусти, аби прикладають до них листя цієї аграрної культури. Процедуру приймати на ніч.

ЯЛИНОВА ЗОЛА

До місць переломів прикладають ялинову золу (1 столова ложка), змішану з білком курячого яйця (добре було б використати качине). Процедуру краще приймати на ніч.

НЕРВИ, НЕРВИ...

Чай з подорожника здатний лікувати від нервових розладів:

- 1 чайну ложку подрібненого листя рослини залити окропом - 200 мл. Настояти 20 хвилин. Процідити. Протягом дня випити три таких порції.

ЗДАТНІСТЬ ЗІРОЧНИКА

На інакше, як цілющим бур'яном можна назвати зірочник (або ж мокрець). Він лікує хворі очі, знімає втому з них, покращує зір:

- Покладіть у марлеві торбинки по 1 столовій ложці подрібненої трави зірочника. Опустіть в окріп на 3-4 хвилини. Коли охолоне, прикладайте до хворих очей. Для лікування можна використовувати і засушену рослину.

«ЗБИТИ» ТЕМПЕРАТУРУ

При підвищеній температурі прикладати до чола і скронь дрібно натурту картоплю, загорнуту у марлю. Тривалість процедур - довільна. Такий засіб лікування не зашкодить і дітям.

 

 

 

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.