Останні новини
25 березня 2024
24 березня 2024

ДОКИ ЧЕКАТИ?!.

 

З такими проблемами стикається не один мешканець Червонограда. Ідеться про оплату за комунальні послуги. Не таємниця, що ціни на них захмарні. Заробітна плата у більшості населення не така вже й висока. Пенсія - поготів.

Розпочну з заяви, яку я подала на ім'я директора КП «Червонограджитлокомунсервіс» п. Юрія Кукоби.

«Прошу Вас провести роботи з відімкнення від централізованого опалення у моїй квартирі №31 у будинку №2 по вул. В.Стуса у м. Червонограді у зв'язку з аварійним станом системи опалення та неспроможністю оплати за комунальні послуги».

Документ зареєстровано у КП 1 вересня 2020 р. під вхідним №815. Копію заяви подала й на ім'я міського голови Червонограда п. Андрія Залівського. Також зареєстровано 1.09.2020 р.

Мені 46 років. До того я проживала у трикімнатній квартирі по вул. Сокальській. Залишилась одна. Батьки відійшли у Вічність. Нікого з рідних. Аби сплатити борги за комунальні послуги, змушена була продати трикімнатну квартиру й оселитися в однокімнатній. Працюю прибиральницею-двірником у цьому ж «Червонограджитлокомунсервісі». Зарплата, як на наш час, сміхотворна - 3500 грн. Левову частку знову ж таки доводиться оплачувати за комунальні послуги. Важко зводити кінці з кінцями. До речі, прибираю територію по вул. Сокальській, якраз біля будинку, де колись проживала. Сумно дивитися на вікна своєї колишньої квартири і ностальгічно згадувати роки минулі.

Щоб провести відімкнення від централізованого опалення навіть однокімнатної квартири потрібно заплатити майстрові 4000 грн. Це - офіційно! Крім того, виникло ще одне «ноухау». Слід отримати дозвіл від міського управління архітектури і викласти 1500 грн. Раніше, здається, такого не було. Тим паче, що я нічого не добудовою, не встановлют лоджії тощо.

Усвідомлюю, чому КП «Червонограджитлокомунсервіс» не дає дозволу на «обрізку» батарей. Якщо так піде масово, то відпаде потреба в існуванні окремих служб КП, а це - мінус для бюджету підприємства, очевидно й міста, скорочення робочих місць тощо. Але ж не можна й миритися з захмарними цінами на комунальні послуги. (Зрештою, такі відімкнення від централізованої системи опалення узаконені на державному рівні, постановами Уряду). Однак, невже керівництво КП не може зробити виняток з правила, і навіть не порушуючи законів, для свого ж працівника?.. Чи не хоче?..

Наталія КОЛОДІЙ, м. Червоноград

 

 

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.