Останні новини
16 квітня 2024
15 квітня 2024

ПІД ТВОЮ МИЛІСТЬ!..


Кожного Богослужіння ченці Кристинопільського монастиря отців-василіян, парафіяни монастирської церкви Святого Юра, що в Червонограді, моляться за здоров'я і збереження життя українських бійців, які стали на захист рідної Вітчизни від російського окупанта. Моляться і за бійців-добровольців з Білорусі, Грузії, емігрантів-чеченців.., які прийшли на допомогу ЗСУ. «Легіонерами», як це любить вторити російська пропаганда, їх аж ніяк не назвеш, бо легіонерам платять. А тут... Захищаючи Україну, вони захищають від Росії суверенітет своїх держав, борються проти деспотів-правителів, диктаторів. У такому випадку для УГКЦ не є вже кардинально важливим, що бійці належать до різних конфесій, церков, віросповідань. Бог над нами - Один, і всі ми Його діти. Він почує щиру молитву кожного і за кожного. Тільки діти бувають чемні, які люблять Бога, люблять ближнього і нікому не хочуть причинити зла, а є й нечемні, які забули про Бога.
Звертаються у молитвах до Святого Юрія-Побідоносця, Переможця, який є небесним опікуном усього доблесного воїнства, що бореться з лихими силами.
Особлива молитва - до чудотворної ікони Кристинопільської Божої Матері. (Зберігається у монастирі). Вона не одного зцілила, здавалося б, від невиліковних недуг, повернула зір незрячим. Свого часу врятувала Кристинопіль і край від пошесті чуми. Тоді навколо містечка здійснювався обхід з чудотворною іконою.
Милість Пресвятої Богородиці, покровительство Святого Юрія-Побідоносця через щиру молитву та беззастережну віру врятують Україну і від російської чуми!
Маркіян ЛЕХМАН,
студент Української академії друкарства

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.